- 5 آذر, 1403
- manager
- دیدگاه: 0
- اخبار و رویدادها, وبلاگ
روز جهانی منع خشونت علیه زنان در سراسر جهان (۲۵ نوامبر) فرصتی برای آگاهی بخشی به پیامدهای اجتماعی خشونت علیه زنان و تقویت اقدامات جمعی فراهم نموده است.
توجه به موضوع، همکاری بین ارگانی و اطلاع رسانی دقیق و صحیح در جامعه، می تواند در کاهش میزان خشونت علیه زنان و دختران موثر باشد.
بنا بر تعریف سازمان WHO، هرگونه رفتاری که منجر به آسیب بدنی، جنسی یا روانی زنان گردد به عنوان “خشونت علیه زنان” قلمداد می گردد. این خشونت می تواند در رایج ترین شکل آن به صورت خشونت خانگی و در قالب رفتارها، خشونت های فیزیکی، جنسی و نیز تبعیض ها و محدودیت ها بروز نماید.
خشونت علیه زنان و پیامدهای آن از این جهت حائز اهمیت هستند که با استقرار بهداشت جسمانی و روانی جامعه پیوند خورده اند بدیهی است آسیب، تنها متوجه قربانیان نبوده و کلیه اعضای خانواده و به ویژه کودکان نیز متحمل آسیب خواهند گردید.
مراکز درمانی در خط اول مواجهه با قربانیان، رسالت مهم تشخیص و درمانی را عهده دار می باشند اما ارائه وظیفه حمایتی و آموزشی به بانوان از لحاظ پیشگیری و پیگیری حقوقی نیز می تواند در همین راستا صورت پذیرد. حضور متخصصین پزشکی قانونی در مراکز درمانی با مستندسازی دقیق و مشاوره با این مصدومین، درحال حاضر نقش موثری را در جهت حمایت ایشان، ایفا می نماید.
آگاهی بانوان از مفاد ماده ۸ قانون حمایت از خانواده (مصوب۵۳) در خصوص مواردی که می توانند در مراجع قضایی، تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نمایند در شمول همین موارد می باشد مانند سوءرفتار یا سوء معاشرت به حدی که ادامه زندگی را غیرقابل تحمل نماید.
الهام گرفتن از احادیث پیامبر گرامی اسلام مانند “کامل ترین مومنان آن است که خلقش نیک تر است و از همه شما نیک تر کسانی هستند که برای زنان خود نیکوترند.” و یا “بهترین شما کسانی هستند که برای زنان بهترین اند.” خود می تواند در تغییر و اصلاح رفتارها مورد استفاده قرار گیرند.
تلفن های ۱۴۸۰ جهت مشاوره و ۱۲۳ جهت رسیدگی اورژانس در سازمان بهزیستی می تواند مورد استفاده قربانیان خشونت ها قرار گیرند.
در این راستا جناب اقای دکتر محمد کاظمیان (متخصص پزشکی قانونی و معاون درمان بیمارستان) به بیان نکاتی کاربردی در این زمینه پرداخته اند: