به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

پروستات

هر چند هنوز یک روش مناسب برای جلوگیری از سرطان پروستات وجود ندارد، اما چندین روش طبیعی می‌توانند به این امر کمک کنند. این روش‌ها شامل حفظ وزن مناسب، فعالیت بدنی و مصرف مقادیر زیاد میوه و سبزی است.

 سرطان پروستات یکی از رایج‌ترین انواع سرطان در مردان است. در بیشتر موارد این سرطان کشنده نیست، اما می‌تواند تأثیرات جدی بر کیفیت زندگی فرد بگذارد و ممکن است زندگی فرد را تهدید کند.

در این یادداشت به تشریح برخی اقدامات که به کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات منجر می‌شوند، اشاره می‌کنیم.

آیا می‌توان از سرطان پروستات جلوگیری کرد؟

جلوگیری از سرطان پروستات امکان پذیر نیست اما می‌توان ریسک ابتلا به آن را کاهش داد.

بیشتر روش‌های طبیعی کاهش ریسک در صورتی که فرد از دستورالعمل‌های پزشک پیروی کند و نیز واکنش آلرژیک نداشته باشد، بی‌خطر هستند.

بهترین روش‌ها به‌منظور کاهش ریسک سرطان پروستات انجام تغییرات مثبت در رژیم غذایی و انجام فعالیت‌های بدنی است.

در صورتی که فرد از روش‌های دیگر استفاده کند بدون داشتن رژیم غذایی مناسب و فعالیت‌های بدنی مؤثر نخواهد بود.

روش‌های طبیعی کاهش ریسک

پژوهشگران همواره در حال پژوهش به‌منظور یافتن پتانسیل داروها و درمان‌های طبیعی در کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات هستند.

داروهای زیر شاید در این امر مؤثر باشند:

  • فیناستراید (پروسکار)
  • دوتاستراید (آوودارت)
  • آسپرین

اگرچه تا به امروز هیچ پژوهشی اثر دارو بر حذف ریسک ابتلا به سرطان پروستات را ثابت نکرده است.

در سال‌های اخیر تحقیقات زیستی پزشکی دقیق اثرات برخی درمان‌های طبیعی را مورد بررسی قرار داده‌اند. برای مثال نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که نخل اره‌ای دارای خواصی مفید است. اگرچه روش مناسبی برای درمان سرطان پروستات نیست.

در ادامه به برخی از درمان‌های طبیعی اشاره شده است که به‌منظور کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات استفاده می‌شوند.

محصولات سویا

ایزوفلاون ها یک ترکیب شیمیایی با خواص ضد التهاب هستند. مواد غذایی با بیشترین میزان ایزوفلاون محصولات سویا هستند، شامل:

  • توفو یا پنیر لوبیا
  • شیر سویا
  • میسو (خمیر سویا)

از دیگر از مواد غذایی که شامل ایزوفلاون هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نخود
  • لوبیا
  • یونجه

نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که ایزوفلاون ها به چند روش به بدن سود می‌رسانند که شامل محافظت در مقابل سرطان پروستات نیز می‌شود.

جامعه پزشکی بر این باور است که اگرچه ایزوفلاون ها نمی‌توانند بیماری را درمان یا از آن جلوگیری کنند، اما نقش مثبتی ایفا می‌کنند.

اسیدهای چرب امگا-۳

اسیدهای چرب امگا-۳ در ماهی و دیگر مواد غذایی دریایی وجود دارند. برخی دیگر از منابع امگا-۳ موارد زیر هستند:

  • گردو
  • تخم کتان
  • سویا

شواهدی مبنی بر نقش امگا-۳ بر کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.

اگرچه بسیاری از متخصصین معتقد هستند که این اسیدها خواص قابل توجه ضد سرطانی ندارند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی فرآوری شده شامل انواع پخته شده و کنسرو شده، حاوی ترکیبی به نام لیکوپن است.

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که این ترکیب ممکن است ریسک ابتلا به برخی سرطان‌ها، به‌خصوص پروستات، ریه و شکم را کاهش می‌دهد.

گریپ‌فروت، هندوانه و زردآلو نیز حاوی لیکوپن هستند.

قهوه

قهوه و قابلیت‌های آنتی‌اکسیدان آن ریسک ابتلا به سرطان پروستات و برخی دیگر بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

از مصرف چه چیزهایی پرهیز کنیم

برخی ترکیبات در مواد غذایی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد؛ که شامل موارد زیر می‌شوند.

سلنیوم و ویتامین E

جامعه پزشکی در ابتدا معتقد بود که ویتامین E و سلنیوم ضد سرطان هستند.

اگرچه نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که این مواد در صورت مصرف ترکیبی و یا مجزا، ممکن است در برخی افراد ریسک ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.

هر فردی که نگران ابتلا به سرطان پروستات است باید از مصرف مکمل‌های شامل ویتامین E و سلنیوم پرهیز کند.

روغن‌های گیاهی

رژیم غذایی با چربی بیش از حد ریسک ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد و اسیدهای چرب امگا-۶ در روغن‌های گیاهی رشد سلول‌های سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.

روغن‌های گرفته شده از ذرت، آفتاب گردان، پنبه دانه و سویا می‌توانند شامل مقدار زیادی امگا-۶ باشند.

گوشت‌های گریل شده و یا سرخ شده

انجمن ملی سرطان آمریکا مصرف انواع گوشت که در درجه حرارت بالا مانند گریل و یا سرخ کردن پخته می‌شوند، مضر می‌داند.

هنگامی که فردی گوشت ماهیچه شامل گوشت گاو، گوشت خوک و یا گوشت مرغ را در درجه حرارت بالا پخت می‌کند، ممکن است منجر به ایجاد ترکیبات شیمیایی در گوشت شود که در DNA تغییر ایجاد می‌کنند و ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

قند و کربوهیدرات

میزان و ضریب گلیسمیک نشان دهنده سرعت اثر قند و کربوهیدرات بر میزان قند خون و انسولین است.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که مواد غذایی با میزان گلیسمیک بالا ممکن است ریسک ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.

باوجود اینکه همچنان ارتباط بین قند و سرطان پیچیده است اما ممکن است بیشترین تأثیر را در خطر ابتلا به سرطان‌های پروستات، کولورکتال و پانکراس داشته باشد.

عوامل ریسک

عوامل ریسک سرطان پروستات موارد زیر هستند:

  • سن. تقریباً ۶۰ درصد تشخیص سرطان پروستات در مردان بالای ۶۵ سال رخ می‌دهد.
  • ژنتیک. بیشترین میزان سرطان پروستات در آمریکا در میان مردان آفریقایی – آمریکایی است.
  • رژیم غذایی. رژیم غذایی سرشار از چربی و تهی از میوه و سبزیجات ریسک سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.
  • محیط. در معرض مواد شیمیایی صنعتی قرار گرفتن ریسک ابتلا را افزایش می‌دهد.
  • سابقه خانوادگی. اگر پدر یا برادر فردی مبتلا به سرطان پروستات بوده است، فرد دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان پروستات دارد.

معاینه و بررسی منظم

سبک زندگی شامل فعالیت‌های بدنی و رژیم مغذی می‌تواند به کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات کمک کند.

اگرچه انجام بررسی و غربالگری‌های منظم هنوز بهترین روش کنترل موارد ریسک است.

قبل از استفاده از روش‌های طبیعی و یا دیگر درمان‌های جایگزین حتماً با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر

در حالی که جلوگیری از سرطان پروستات امکان پذیر نیست، برخی تغییرات در سبک زندگی و ترکیبات طبیعی می‌تواند ریسک ابتلای فرد را کاهش دهد.

افرادی که نگران ابتلا به سرطان پروستات هستند باید غربالگری و معاینه‌های منظم انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *