مطالب پزشکی  / .  غدد  / .  آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید
lymph nodes1

غدد لنفاوی

غدد لنفاوی غده های کوچکی در بدن هستند که بخشی از سیستم ایمنی محسوب می شوند. احتمالاً تاکنون در مورد غدد لنفاوی شنیده اید که ممکن است به علت ارتباط آن با تشخیص سرطان بوده باشد، اما همه دارای این غدد هستند و نقش مهمی در حفظ سلامتی ما ایفا می کنند.

اما این غده های لوبیا شکل در واقع چیستند؟

غدد لنفاوی از لحاظ علمی قسمتی از سیستم لنفاوی بشمار می آیند که شبکه ای از اعضای بدن، عروق و غدد در سراسر بدن را تشکیل می دهند. این غدد؛ باکتری ها، ویروس ها و دیگر مهاجمان را قبل از آنکه منجر به عفونت شود به دام می اندازد.غدد لنفاوی همچنین؛ کنترل گردش مایع لنفاوی و رساندن گلبول های سفید را به قسمت های مختلف بدن بر عهده دارند. (مشابه گردش خون در رگ ها).غدد لنفاوی در گردن، زیر چانه، زیر بغل و اطراف کشاله ران متمرکز شده اند و ممکن است در صورتی که در حال مبارزه با عفونت در یکی از قسمت های بدن باشد متوجه متورم شدن این غدد شوید.به آخرین باری که گلو درد داشتید فکر کنید!اگر متوجه برجستگی های متورم زیر استخوان فک خود شدید، در واقع ممکن است غدد لنفاوی خود را احساس کنید.گلو درد، مونونوکلئوز عفونی و یا یک سرماخوردگی رایج می تواند موجب مقداری تورم در غدد لنفاوی شما شود، اما معمولاً با بهبود بیماری این تورم نیز از بین می رود.

غدد لنفاوی همچنین در صورتی که فرد مبتلا به سرطان باشد متورم می شود. توده سرطانی می تواند از غدد لنفاوی شروع و یا به آن شیوع پیدا کند، پزشکان همواره از این غدد به منظور طبقه بندی مراحل سرطان استفاده می کنند. مراحل سرطان معمولاً از طریق بررسی اینکه آیا سرطان به اطراف غدد لنفاوی گسترش پیدا کرده است و یا چه تعدادی از غدد تحت تأثیر قرار گرفته اند تعیین می شود. بعضی از این غدد لنفاوی ممکن است نیاز به نمونه برداری (بیوپسی) داشته باشند و یا توسط جراحی به صورت کامل حذف شوند.غدد لنفاوی نقش مهمی در تشخیص سرطان و به دام انداختن باکتری ها و ویروس ها دارند.

غدد لنفاوی کجای بدن است؟

غدد لنفاوی غده‌های کوچکی در بدن هستند که بخشی از سیستم ایمنی محسوب می‌شوند. غدد لنفاوی در سراسر بدن قرار گرفته‌اند اما بزرگ‌ترین گروه آنان در گردن، زیر بغل و ناحیه کشاله ران یافت می‌شوند.lymph nodes3

غدد لنفاوی کشاله ران کجاست؟

دو منطقه در کشاله ران وجود دارد که می‌توانیم به دنبال غدد لنفاوی در آنها باشیم:

زنجیره افقی غده‌ها را در کشاله ران درست زیر رباط احساس کنید

زنجیر عمودی را در امتداد ران فوقانی احساس کنید

غدد لنفاوی را در کشاله ران دیگر نیز بررسی کنید.

متورم شدن غدد لنفاوی گردنlymph nodes4

متورم شدن غدد لنفاوی معمولاً در نتیجه قرار گرفتن در معرض باکتری و ویروس‌ها رخ می‌دهد. نواحی رایجی که ممکن است متوجه تورم غدد لنفاوی شوید شامل گردن، زیر فک و زیر بغل و کشاله ران هستند.تورم غدد لنفاوی کشاله ران معمولاً به علت عفونت است و نسبت به تماس دردناک می‌شوند. تورم به شکل طبیعی بعد از ۲ تا ۳ هفته رفع می‌شود. تورم غدد لنفاوی ناشی از لنفم در غدد لنفاوی زیر بغل، گردن و کشاله ران رخ می‌دهند.

غدد لنفاوی گردن

محل تورم اغلب به ناحیه آسیب دیده بستگی دارد. برای مثال عفونت گوش ممکن است باعث تورم غدد نزدیک گوش شود در حالی که فردی که به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مبتلا است ممکن است غدد لنفاوی متورم را در گردن تجربه کنند.lymph nodes5

تورم غدد لنفاوی گردن در کودکان

غده لنفاوی که بیشترین احتمال تورم در کودکان را دارد غده لنفاوی گردن، زیر فک و پشت گوش است. این تورم در مواقعی رخ می‌دهد که کودک دچار سرماخوردگی یا عفونت تنفسی شده است. تورم غده لنفاوی در صورتی که دردناک، قرمز و همراه با تب باشد باید توسط پزشک اطفال معاینه شود.lymph nodes6

تورم غدد لنفاوی

غدد لنفاوی در واکنش به بیماری، عفونت و یا استرس متورم می‌شوند. تورم غدد لنفاوی یکی از علائمی است که نشان می‌دهد سیستم لنفاتیک برای به‌منظور رهایی از عوامل زمینه ساز آن فعالیت می‌کند. تورم غدد لنفاوی در سر و گردن معمولاً بر اثر بیماری‌هایی مانند عفونت گوش ایجاد می‌شوند.

غدد لنفاوی مایعات، مواد زائد و میکروب‌های مضر را جمع آوری و فیلتر می‌کنند، بدن صدها غدد لنفاوی دارد. این غدد همچنین حاوی سلول‌های ایمنی هستند که به مبارزه با عفونت با حمله با میکروب‌هایی است که جمع از بدن جمع آوری شده است.غدد لنفاوی ممکن است زمانی متورم شوند که فرد عفونت موقتی دارد. تورم در نتیجه فعالیت سلول‌های ایمنی در غدد لنفاوی رخ می‌دهد.lymph nodes7

علت درد غدد لنفاوی

درد غدد لنفاوی یا حساسیت آن می‌تواند نشان دهنده مشکلی در بدن فرد باشد. در این صورت در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

درد غدد لنفاوی زیر بغل

درد زیر بغل می‌تواند ناشی از تورم غدد لنفاوی باشد. در زیر بغل هر دو سمت از بدن غدد لنفاوی قرار دارند. اگر فرد دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شود ممکن است غدد لنفاوی وی متورم شوند. همچنین بیماری‌های لنفاتیک دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند موجب درد در زیر بغل شوند.lymph nodes8

علائم سرطان غدد لنفاوی

اگر سلول‌های سرطانی به غدد لنفاوی شما شیوع پیدا کنند (فراتر از غدد لنفاوی به قسمت‌های دیگر بدن) علائم عبارت‌اند از:

تورم در شکم (اگر سرطان به کبد شیوع پیدا کند)

تنگی نفس (اگر سرطان به ریه‌ها شیوع پیدا کند)

توده یا تورم در گردن، زیر بغل و یا کشاله ران.

درد،سر درد،تشنج یا سرگیجه.

سرطان غدد لنفاوی

سرطان ممکن است در غدد لنفاوی شروع شود و یا شایع‌تر از قسمت دیگری از بدن به آنجا شیوع پیدا کند. درد یا تورم غدد لنفاوی یکی از علائم شایع سرطان است که از سیستم لنفاتیک شروع می‌شود مانند لنفم هوچکین و غیر هوچکین.lymph nodes9

درمان غدد لنفاوی

غدد لنفاوی که در طی یک یا دو روز به‌شدت رشد می‌کند علت و درمان متفاوتی نسبت به تورم عادی که در عرض چند ماه رخ می‌دهد دارد. در صورت تورم ناگهانی غدد لنفاوی حتماً به پزشک مراجعه کنید. درمان استاندارد غدد لنفاوی متورم ممکن است شامل مسکن‌های ضد درد و داروهای تب بر باشد؛ مانند ایبوپروفن و استامینوفن. درمان‌های خانگی مانند کمپرس گرم نیز می‌تواند مفید باشد.

خدمات درمان در منزل بیمارستان ابن سینا

دسترسی شبانه روزی به خدمات درمانی، پزشکی و پرستاری بی شک یکی از نیازهای مبرم هر خانواده است. عدم دسترسی به مطب پزشکان در هر ساعات شبانه روز ، معضلات ترافیک شهری و یا عدم امکان جابجایی بیماران سالمند، نیاز به استفاده از خدمات شبانه روزی پزشکی  را دارا می باشد.

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی-پرستاری در زمینه های ویزیت پزشک در منزل، گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی ،خدمات پرستاری و مراقبت درمانی ۲۴ ساعته در منزل شمارا ارائه کند.برای اخذ خدمت کافیست با شماره های ۰۹۳۹۷۷۸۳۳۶۲ _۴۷۹۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

darman dar manzel