مطالب پزشکی  / .  چه زمانی واکسن آنفلونزا بزنیم؟
ebnesinahospita.R 2 1

برای داشتن اثر بخشی بیشتر در مورد واکسن آنفلونزا بهتر است این واکسن در اواسط شهریورماه یا اوایل مهرماه تزریق شود.در بیشتر مواقع آذر،دی و بهمن پیک آنفلونزا به شمار می رود. به همین دلیل باید واکسناسیون زمانی انجام شود که در پیک آن ویروس آنتی بادی فرد بالا باشد.افراد دارای بیماری های زمینه ای مزمن مانند مشکلات کبدی،دیابت و….همچنین در زنان باردار که ریسک ابتلا به نوع شدید آنفلونزا بالاست،حتما باید واکسن تزریق کنند.

چرا مردم باید علیه آنفولانزا واکسینه شوند

آنفولانزا یک بیماری بالقوه جدی است که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان و گاهی اوقات حتی مرگ شود. هر فصل آنفولانزا متفاوت است و آنفولانزا می تواند افراد را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار دهد،اما در طول فصول معمول آنفولانزا، میلیون ها نفر سالانه به آنفولانزا مبتلا می شوند،صدها هزار نفر در بیمارستان بستری می شوند و هزاران تا ده ها هزار نفر به دلایل مرتبط با آنفولانزا جان خود را از دست می دهند.

ebnesinahospital.OIP 10

واکسن سالانه آنفولانزای فصلی بهترین راه برای کمک به کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا و هر یک از عوارض بالقوه جدی آن است.ثابت شده است که واکسیناسیون فواید زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا، بستری شدن در بیمارستان و حتی خطر مرگ ناشی از آنفولانزا دارد.

چرا هر سال به واکسن آنفولانزا نیاز دارم

هر سال به دو دلیل نیاز به واکسن آنفولانزا است. اولاً، ایمنی فرد در برابر واکسیناسیون با گذشت زمان کاهش می‌یابد، بنابراین واکسن سالانه آنفولانزا برای محافظت مورد نیاز است.دوم، از آنجایی که ویروس‌های آنفولانزا دائماً در حال تغییر هستند، ترکیب واکسن‌های آنفولانزا سالانه بازنگری می‌شوند و واکسن‌ها برای محافظت در برابر ویروس‌هایی که تحقیقات نشان می‌دهد در طول فصل آنفولانزای آینده رایج‌تر خواهند بود، به روز می‌شوند. برای بهترین محافظت، همه افراد ۶ ماهه و بالاتر باید سالانه واکسینه شوند.

نکته ی مهم:

حدود دو هفته پس از واکسیناسیون طول می کشد تا آنتی بادی در بدن ایجاد شود و در برابر عفونت ویروس آنفولانزا محافظت شود. به همین دلیل است که بهتر است قبل از شروع انتشار ویروس آنفولانزا در جامعه، واکسینه شوید.

اثربخشی واکسن:

ebnesinahospital.OIP 2 1

اثربخشی واکسن آنفولانزا  می تواند متفاوت باشد.محافظت ارائه شده توسط واکسن آنفولانزا از فصلی به فصل دیگر متفاوت است و تا حدی به سن و وضعیت سلامتی فرد دریافت کننده واکسن و شباهت یا “تطابق” بین ویروس های موجود در واکسن و ویروس های در گردش بستگی دارد.با این حال، مزایای واکسیناسیون آنفولانزا همچنان متفاوت خواهد بود،نظر به ویژگی‌های فردی که واکسینه می‌شود (به عنوان مثال، سلامت و سن آنها)،اینکه چه ویروس‌هایی در آن فصل در گردش هستند و به طور بالقوه، چه نوع واکسن آنفولانزا استفاده شده است.

آیا میتوانم آنفلونزای فصلی بگیریم حتی اگر امسال واکسن زده باشیم

بله. حتی اگر واکسینه شده باشید ممکن است به آنفولانزا مبتلا شوید. این امر به دلایل زیر امکان پذیر است:

  • ممکن است مدت کوتاهی قبل از واکسن زدن یا در طول دوره ای که بدن بعد از واکسن زدن محافظت می کند، در معرض ویروس آنفولانزا قرار بگیرید. این قرار گرفتن در معرض ممکن است باعث شود که قبل از اینکه واکسن از شما محافظت کند، به آنفولانزا مبتلا شوید. (آنتی بادی هایی که محافظت می کنند حدود ۲ هفته پس از واکسیناسیون در بدن ایجاد می شوند.)
  • ممکن است در معرض ویروس آنفولانزا قرار بگیرید که در واکسن آنفولانزای فصلی گنجانده نشده است.

فواید واکسن آنفلونزا

  • واکسن آنفولانزا سالانه از میلیون ها بیماری و مراجعه به پزشک مرتبط با آنفولانزا جلوگیری می کند.
  • واکسیناسیون آنفولانزا خطر ابتلا به آنفولانزای شدید تهدید کننده زندگی را در کودکان تا ۷۵٪ کاهش می دهد.
  • واکسیناسیون آنفولانزا می تواند خطر بدتر شدن بیماری مزمن ریوی مرتبط با آنفولانزا (به عنوان مثال، بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) که نیاز به بستری شدن دارد) را کاهش دهد.
  • واکسیناسیون آنفولانزا در دوران بارداری به محافظت از افراد باردار در برابر آنفولانزا در دوران بارداری و بعد از آن کمک می کند و به محافظت از نوزادان،در برابر آنفولانزا در چند ماه اول زندگی کمک میکند.
  • واکسن زدن خودتان نیز ممکن است از اطرافیان شما محافظت کند، از جمله افرادی که در برابر بیماری جدی آنفولانزا آسیب پذیرتر هستند، مانند نوزادان و کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی که دارای برخی بیماری های مزمن هستند.

عوارض تزریق واکسن آنفلونزا

ویروس‌های موجود در واکسن آنفولانزا از بین می‌روند (غیرفعال می‌شوند)، بنابراین نمی‌توانید با واکسن آنفولانزا به آنفولانزا مبتلا شوید. برخی از عوارض جانبی جزئی که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

  • درد، قرمزی ویا تورم در محل تزریق واکسن
  • سردرد (درجه پایین)
  • تب
  • دردهای عضلانی
  • حالت تهوع
  • خستگی

اگر این مشکلات رخ دهد، بلافاصله پس از واکسیناسیون شروع می شوند و معمولاً خفیف و کوتاه مدت هستند. واکسن آنفولانزا، مانند سایر تزریقات، گاهی اوقات می تواند باعث غش شود. اگر احساس سرگیجه یا تغییرات بینایی یا زنگ زدن در گوش دارید، فورا به پزشک مراجعه نمایید. مانند هر دارویی، احتمال اینکه واکسن باعث واکنش شدید آلرژیک، آسیب جدی دیگر یا مرگ شود، بسیار کم است.

بیمارستان ابن سینا تست آنفلونزا در منزل

 در آخر لازم به ذکر است  که واکسن مورد نیاز در بیمارستان فوق تخصصی ابن سینا موجود است،برای معلومات بیشتر با شماره ۴۷۹۰۰- ۰۲۱تماس حاصل فرمایید.

منبع:

https://www.cdc.gov/flu/prevent/keyfacts.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *