- 7 خرداد, 1402
- manager
- دیدگاه: 0
- مطالب پزشکی, دندان پزشکی
سفید کردن دندان با بلیچینگ
تغییر رنگ دندان ها تا حد زیادی در اعتماد به نفس افراد تاثیر گذار است، چرا که این روزها، ما لبخند زیبا را به عنوان نوعی نماد موقعیت اجتماعی می بینیم، تغییر رنگ و ایجاد لک روی دندانها یک مشکل رایج است. این اتفاق زمانی میافتد که لایه بیرونی دندان یا مینای دندان شما تغییر رنگ بدهد.
هنگامی که صحبت از سفید کردن دندان به میان می آید، شما دو گزینه دارید: بلیچینگ دندان در مطب یا مراقبت در منزل.
در ادامه شما را با انواع روش های سفید کردن دندان ها آشنا میکنیم:
یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای سفید کردن دندان ها بلیچینگ دندان است.
دراین روش دندانپزشک ابتدا با استفاده از ژل مخصوص، لثه ها را به منظور محافظت می پوشاند، لب بیمار نیز توسط دهان بازکن مخصوص کنار زدهشده و کاملا محافظت می شود. سپس مواد سفید کننده (ژل مخصوص بلیچینگ) با غلظت بالا و با دقت بر روی دندان ها گذاشته می شود. سپسبا دستگاه مخصوص بلیچینگ (که تولیدکننده اشعه با فرکانس بالا و به رنگ آبی هستند) اشعه به دندان ها تابیده می شود و این عمل چند مرتبه تکرار می گردد که در نهایت این اشعه موجب اکتیو شدن ژل بلیچینگ و تاثیر سریع تر آن می شود.
بلچینگ در منزل در بیشتر موارد به دلیل اشتباه در ترکیب و استفاده از مواد، حساسیت های مختلفی در دندان ها و بافت های دهان ایجاد میشود. این روش در مطب، چون با ابزار حرفه ای صورت میگیرد، احتمال آسیب و حساسیت به حداقل میرسد.
مزایای بلیچینگ دندان چیست ؟
- بلیچینگ دندان (در مطب) کاملا بی خطر است.
- هزینه نسبتا کمی دارد و تا مدت های طولانی نیازی به صرف هزینه برای روشهای دیگر نیست.
- در مدت زمانی کوتاه دندان ها را سفید می کند.
چرا دندان ها تیره یا زرد می شوند؟
بیماریهایی که از رشد طبیعی مینای دندان (سطح سفید بیرونی دندانها) و عاج (هسته زردتر متخلخل زیر مینای دندان) جلوگیری میکنند، میتوانند منجر به تغییر رنگ دندان شوند.
سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو می تواند دندان ها را لکه دار و تیره کند.
آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و داکسی سایکلین می توانند بر تشکیل مینای دندان در کودکان زیر ۸ سال تأثیر بگذارند.
دهان شویه ها و شوینده های حاوی کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیم کلرید نیز می توانند دندان ها را لکه دار کنند.
با افزایش سن، لایه خارجی مینای دندانها فرسوده میشود و عاج زرد را در معرض دید قرار میدهد.
عواملی که می تواند باعث ایجاد پلاک و لکه های غذا می شود شامل :
فراموش کردن مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی روزانه و … می باشد.
بهداشت خوب دندان حتی می تواند از بیماری های جدی پزشکی مانند بیماری قلبی و دیابت جلوگیری کند.
خوراکی های مضر برای سلامت دندان :
افراط در مصرف نوشابه به علت کربناسیون، اسید ها و قند موجود در نوشابه، باعث پوسیدگی دندان و از بین رفتن مینای دندان شما می شود.
باکتری های موجود در دهان افراد، بیش از خود شخص، از مصرف شیرینی و آبنبات ها، خوشحال می شوند. هنگامی که باکتری ها از شکر باقی مانده در دهان تغذیه می کنند، اسید ضعیفی در دهان تولید می شود. این اسید، همان عامل ایجاد پوسیدگی است. بنابراین هرچه مصرف شیرینی و آبنبات افزایش پیدا کند، احتمال پوسیدگی دندان نیز بیشتر می شود.
به علت داشتن سرکه و حالت اسیدی موجب آسیب به مینای دندان می شود.
بخش دندان پزشکی بیمارستان ابن سینا
با بهره گیری از پزشکان متخصص و کادر مجرب و نیز تجهیزات پیشرفته و مدرن آماده خدمت رسانی به مراجعان محترم است. این بخش در طبقه پنجم درمانگاه شبانه روزی ابن سینا واقع شده است.
مواد غذایی مفید برای دندان و لثه ها :
تفاوت بین لبخند سالم و مراجعه مکرر به دندان پزشک ارتباط زیادی با رژیم غذایی شما دارد.
خوردن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی باعث سلامت دندان و لثه می شود، پس سعی کنید اکثر غذاهای خوشمزه زیر را در لیست خرید خود را بیاورید و آماده شوید تا چند غذای مناسب دندانهایتان را در آن بگنجانید.
این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای مهمی همچون ویتامین D هستند، ماهیها بخشی حیاتی از هر رژیم غذایی مناسب دندان هستند.
سبزی های بسیار سالم و دارای برگ سبز سرشار از کلسیم، اسید فولیک و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهمی هستند که دندان ها و لثه های شما عاشق آن هستند.
خوردن سیب یا سایر میوه های فیبری سفت می تواند به تمیز کردن دندان ها و افزایش ترشح بزاق کمک کند،همچنان می تواند اسیدهای سیتریک و مالیک باقی مانده در دهان را از بین ببرد.
آجیل دارای فواید زیادی برای سلامتی دندانهای شماست. آن ها مملو از عناصر مهمی مانند کلسیم و فسفر هستند.
به خصوص بادام، آجیل برزیلی و بادام هندی که به مبارزه با باکتری هایی که منجر به پوسیدگی دندان می شوند کمک می کنند.
به عنوان مثال، بادام زمینی منبع عالی کلسیم و ویتامین D است. بادام هندی به عنوان تحریک کننده بزاق شناخته شده است و گردو حاوی فیبر، اسید فولیک، آهن، تیامین، منیزیم، آهن، نیاسین، ویتامین E، ویتامین B6، پتاسیم و روی است.
آلیسین موجود در سیر دارای خواص ضد میکروبی قوی است که می تواند به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک کند.
وقتی پیاز خام خورده شود، خواص ضد باکتریایی قوی دارد، به ویژه در برابر برخی از باکتری هایی که باعث ایجاد سوراخ دندان و بیماری لثه می شوند.
آب تا حد زیادی سالم ترین نوشیدنی موجود است.
نوشیدن آب واقعا به سلامت دندانهای شما کمک میکند به خصوص اگر حاوی فلوراید باشد.
توصیه می شود پس از خوردن غذاهای شیرین، آب بنوشید، زیرا باعث میشود که ذرات غذا که در میان دندانهای شما وجود دارد، شسته شوند و این یکی از ساده ترین و مفیدترین کارهایی است که می توانید برای جلوگیری از پوسیدگی انجام دهید.
پنیر سرشار از کلسیم است که برای حفظ تراکم استخوان مهم است و همچنان حاوی کازئین (پروتئینی است که به برای تقویت مینای دندان مفید است).
شیر بهترین نوشیدنی برای دندانهای شماست. سرشار از کلسیم و سایر عناصر مهم است. شیر نیز مانند پنیر باعث کاهش سطح اسید در دهان می شود که به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک می کند.
ماست سرشار از کلسیم و پروبیوتیک است که از شما در برابر پوسیدگی، بیماری لثه و حتی بوی بد دهان محافظت می کند.
پس از شناخت خوراکی های مفید و مضر برای سلامت دندان، اکنون شما میدانید که برای داشتن لبخندی زیبا و حفظ سلامت دهان و دندان خود چه چیزهایی را باید بخورید و از چه غذاهایی باید اجتناب کنید.
سخن نهایی :
همانطور که می دانید لبخند زیبا با دندان های سفید مرواریدی می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس هر فردی در روابط اجتماعی باشد، بلیچینگ دندان (tooth bleaching) یکی از درمانهای حرفهای در زمینه سفید کردن دندانهاست. اغلب متخصصین بر این عقیده هستند که این شیوه، کمعارضهترین و بیخطرترین روش برای سفید کردن دندانهاست.
سوالات متداول :
معمولا تمام افراد می توانند از بلیچینگ برای سفید کردن دندان های خود استفاده کنند، اما معمولا این کار برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود، زیرا عاج و مینای دندان در این سن هنوز به تکمیل رشد نرسیده است.
- افرادی با داشتن دندان های بیش از اندازه پوسیده
- افراد دچار سایش های دندانی
- افراد دارای بیماری های قلبی حاد
- افراد دچار بیماری های لثه
- خانم های باردار
ماندگاری این سفیدی در دندان های شما زمان های متفاوتی را مطرح می کنند که می تواند از ۶ ماه تا ۱ سال متغیر باشد.
این تفاوت زمانی کاملا بستگی به رعایت شما و نگهداری شما از دندان هایتان دارد که می تواند ماندگاری بلیچینگ را بیشتر یا کمتر کند.
- استفاده از نخ دندان بعد از مسواک را فراموش نکنید.
- تا ۴۸ ساعت از مصرف مواد خوراکی دارای رنگدانه بپرهیزید.
- از مصرف میوه ها و سس های با رنگ تیره بپرهیزید.
- بعد از بلیچینگ دندان برای افزایش ماندگاری آن از استعمال دخانیات بپرهیزید.
- بعد از بلیچینگ دندان لازم است تا لثه ودندان های خود را با آب گرم ماساژ دهید تا خون رسانی در لثه افزایش یابد و موجب تسریع خون رسانی و کاهش التهابات لثه باشد.
- بعد از نوشیدن قهوه و نوشیدنی های رنگ دار دهان خود را شستشو دهید یا در صورت امکان مصرف این نوشیدنی ها را به حداقل برسانید .