به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  دندان پزشکی  / .  جراحی ایمپلنت دندان
dental implant surgery1

جراحی ایمپلنت دندان روشی است که در آن ریشه‌های دندان با قطعات فلزی شبیه پیچ تعویض می‌شود و دندان آسیب دیده و کشیده شده را با دندان مصنوعی که از نظر ظاهر و عملکرد بسیار شبیه به دندان واقعی است جایگزین می‌شود.

جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای دندان مصنوعی و یا پل دندان که به‌خوبی در دهان جای نمی‌گیرد است، از سوی دیگر این روش انتخاب مناسبی در مواقعی است که فقدان ریشه‌های دندان طبیعی اجازه ساخت دندان مصنوعی و یا پل دندان نمی‌دهد.

نحوه انجام جراحی ایمپلنت به نوع آن و شرایط استخوان فک بستگی دارد. جراحی زیبایی دندان ممکن است شامل چندین مرحله باشد. مزیت اصلی ایمپلنت پشتیبانی محکم از دندان جدید است – فرآیندی که نیازمند این است که استخوان به‌خوبی در اطراف ایمپلنت التیام یابد. از آنجا که ترمیم استخوان نیازمند زمان است، فرآیند ممکن است ماه‌ها به طول بی انجامد.

dental implant surgery 2

چرا جراحی ایمپلنت دندان ؟

ایمپلنت‌های دندان با استفاده از جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرند و در آنجا به‌عنوان ریشه‌های دندان عمل می‌کنند. از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت با استخوان فک ترکیب می‌شود، از لغزش و حرکت آن، ایجاد صدا و یا آسیب به استخوان مانند آسیبی که بریج ثابت یا دندان مصنوعی ممکن است ایجاد کند جلوگیری می‌کند. و فلزات مانند دندان واقعی در معرض پوسیدگی قرار ندارند.

به‌صورت کلی ایمپلنت دندان در شرایط زیر برای فرد انتخاب مناسبی است:

فقدان یک یا چند دندان

عدم استعمال دخانیات

رشد کامل استخوان فک

داشتن بافت دهانی سالم

تمایل به بهبود توان مکالمه

تمایل به اختصاص دادن چندین ماه به فرآیند

عدم تمایل یا امکان قرار دادن دندان مصنوعی

عدم ابتلا به عارضه‌هایی که بر التیام استخوان اثر می‌گذارند

داشتن استخوان کافی برای قرار گرفتن ایمپلنت و یا امکان پیوند استخوان

ریسک‌ها

مانند هر جراح دیگری، جراحی ایمپلنت دندان ریسک‌هایی برای سلامت فرد دارد. مشکلات نادر، کوچک هستند و معمولاً در صورت وقوع به‌راحتی درمان می‌شوند. این خطرات عبارت‌اند از:

عفونت در محل ایمپلنت

آسیب یا صدمه به بافت‌های اطراف مانند دیگر دندان‌ها یا عروق خونی

آسیب عصبی که ممکن است منجر به درد شود، بی‌حس شدن یا مورمور در دندان طبیعی، لثه‌ها، لپ و یا چانه

آماده سازی برای انجام جراحی ایمپلنت

فرآیند برنامه ریزی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین متخصص مختلف باشد از جمله پزشک متخصص جراح فک و صورت، متخصص لثه درمانی، متخصص دندان‌ساز و متخصص گوش حلق و بینی.

کلینیک دندانپزشکی زیبایی بیمارستان و درمانگاه شبانه روزی ابن سینا با برخورداری از پزشکان مجرب و متعهد و دارا بودن تجهیزات به روز و پیشرفته آماده ارائه خدمات به مراجعین محترم است.جهت کسب اطلاعات بیشتر و نوبت دهی با شماره ۴۷۹۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

ایمپلنت دندان نیازمند یک یا دو روش جراحی است، فرد باید برای کسب آمادگی لازم برای انجام فرآیند اقدامات زیر را انجام دهد:

برنامه درمان. متناسب با شرایط فرد، این برنامه عواملی مانند تعداد دندان‌های مورد نیاز تعویض و وضعیت استخوان فک و دندان‌های باقی مانده را در بر می‌گیرد.برای کنترل درد، چندین گزینه بیهوشی برای جراحی وجود دارند که عبارت‌اند از، بی‌حسی موضعی  و یا بیهوشی عمومی. متناسب با نوع بیهوشی در مورد لزوم نیاز به ناشتایی و دیگر موارد تصمیم گیری می‌شود.

بررسی سابقه پزشکی. پزشک لازم است از بیماری‌های فرد و داروهایی که استفاده می‌کند مطلع باشد. همچنین در صورت ابتلای فرد به مشکلات قلبی و داشتن ایمپلنت‌های ارتوپدی، پزشک ممکن است برای جلوگیری از عفونت آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

معاینه کامل دندان‌ها. تصویربرداری از دندان‌ها و ساخت قالب از دهان و فک.

مراحل ایمپلنت دندان

این جراحی معمولاً به شکل سرپایی انجام می‌شود و در چند مرحله صورت می‌گیرد که در میان مراحل زمان بهبود و التیام قرار دارد. فرآیند جاگذاری ایمپلنت دندان شامل چند مرحله است که عبارت‌اند از:

رشد استخوان و بهبود آن

حذف دندان آسیب دیده

کاشت ایمپلنت دندان

قرار دادن دندان پایه

قرار دادن دندان مصنوعی

آماده سازی استخوان فک و در صورت نیاز پیوند استخوان

متناسب با شرایط فرد می‌تواند برخی از این مراحل را با هر ترکیب کرد.

کل این فرآیند ممکن است ماه‌ها به طول بی انجامد که بیشتر آن به بهبود و التیام و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک اختصاص دارد.

چه زمانی به پیوند استخوان نیاز است ؟

زمانی که استخوان فک به انداز کافی ضخیم نباشد و یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان باشد. به این دلیل که فرآیند جویدن در دهان فشار زیادی بر استخوان وارد می‌کند و اگر نتواند از ایمپلنت حمایت کند، جراحی به مشکل می‌خورد. پیوند استخوان می‌تواند پایه محکم‌تری برای ایمپلنت ایجاد کند.چندین ماده وجود دارند که می‌توان از آنها برای پیوند استخوان استفاده کرد که شامل موارد زیر هستند:

پیوند استخوان طبیعی، مانند استخوان قسمت دیگری از بدن یا استفاده از استخوان مصنوعی که جنسی شبیه به استخوان طبیعی دارد و پشتیبانی لازم را از رشد استخوان جدید فراهم می‌کند.ممکن است چندین ماه طول بکشد که استخوان پیوندی به‌اندازه کافی رشد کند تا بتواند از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند. در برخی موارد، شاید به یک پیوند جزئی نیاز باشد که می‌توان آن را هم‌زمان با جراحی ایمپلنت انجام داد. وضعیت استخوان فک تعیین کننده آن است.

dental implant surgery 3

کاشت ایمپلنت دندان

در حین جراحی برای کاشت ایمپلنت جراح فک و صورت بر روی لثه برشی ایجاد می‌کند تا استخوان نمایان شود. با استفاده از دریل سوراخ بر روی استخوان ایجاد می‌شود و قطعه فلزی ایمپلنت در آن قرار داده می‌شود. از آنجا که این قطعه به‌مانند ریشه دندان عمل می‌کند. در عمق استخوان قرار داده می‌شود.در این مرحله همچنان شکافی در جای دندان خالی وجود دارد. می‌توان از نوعی دندان مصنوعی موقتی برای حفظ ظاهر استفاده کرد که می‌توان برای شستشو در مواقع خواب آن را برداشت.

انتظار برای رشد استخوان:

زمانی که قطعه فلزی در استخوان قرار می‌گیرد، فرآیند پیوند استخوانی آغاز می‌شود. در این فرآیند استخوان فک رشد می‌کند و با سطح ایمپلنت ادغام می‌شود. این فرآیند که ممکن است چندین ماه طول بکشد به ایجاد بستر مناسبی برای دندان مصنوعی جدید کمک می‌کند – همان‌طور که ریشه دندان طبیعی این کار را انجام می‌دهند.

قرار دادن دندان پایه

بعد از اتمام فرآیند پیوند استخوانی، برای قرا دادن دندان پایه – قطعه‌ای که تاج در نهایت به آن متصل می‌شود – نیاز به جراحی دیگری است. این جراحی جزئی معمولاً با استفاده از بی‌حسی موضعی و به شکل سرپایی انجام می‌شود.

dental implant surgery 4

برای کاشت دندان پایه:

جراح دهان و دندان لثه را مجدداً باز می‌کند تا ایمپلنت کاشته شده نمایان شود،دندان پایه به ایمپلنت متصل می‌شود،بافت لثه سپس بسته می‌شود اما روی دندان پایه را نمی‌پوشاند.در برخی موارد، دندان پایه به ایمپلنت در زمان قرار دادن آن متصل می‌شود. به این معنی که نیازی به جراحی اضافی نیست. اما از آنجا که دندان پایه از لثه بیرون می‌آید در دهان نمایان می‌شود و تا زمان اتمام فرآیند به همان شکل باقی می‌ماند. بعضی افراد این ظاهر را نمی‌پسندند و ترجیح می‌دهند دندان پایه در مرحله جداگانه‌ای نصب شود.بعد از قرار دادن دندان پایه، لثه باید به مدت دو هفته التیام یابد تا بتوان دندان مصنوعی را به آن متصل کرد.

انتخاب دندان مصنوعی

بعد از بهبود لثه‌ها، برداشت‌های بیشتری از دهان و دندان‌های باقی مانده خواهید داشت. از این برداشت‌ها برای ساخت تاج استفاده می‌شود – دندان مصنوعی شبیه به واقعی. این تاج را نمی‌توان تا قبل از اینکه استخوان فک به‌اندازه کافی قوی شده باشد تا از دندان جدید حمایت کند قرار داد.انتخاب‌ها شامل دندان مصنوعی قابل تعویض، ثابت یا ترکیبی از هر دو هستند:

تعویض پذیر. این نوع شبیه به دندان مصنوعی سنتی است که می‌توان به‌صورت جزئی یا کلی استفاده کرد. حاوی دندان مصنوعی سفید احاطه شده با لثه پلاستیکی صورتی است. بر روی یک قاب فلزی سوار می‌شود که به دندان پایه متصل است و به‌راحتی در جای خود قرار می‌گیرد و به‌آسانی برای انجام تعمیر یا نظافت از جای خود برداشته می‌شود.

ثابت. در این نوع دندان مصنوعی به شکل دائم بر روی یک دندان پایه پیچ یا چسبانده می‌شود. نمی‌توانید این دندان را به‌منظور نظافت یا در حین خواب برداشت. در بیشتر موارد هر تاج به دندان پایه خود متصل می‌شود. اگرچه از آنجا که ایمپلنت به‌اندازه کافی قوی است چندین دندان را می‌توان با یک ایمپلنت متصل کرد البته در صورتی که به‌خوبی بریج شده باشند.

بعد از انجام جراحی ایمپلنت دندان

چه جراحی در یک مرحله انجام شود چه در چند مرحله، ممکن است برخی مشکلات همراه با هر نوع جراحی دندان را تجربه کنید مانند:

خونریزی جزئی

التهاب لثه و صورت

درد در محل ایمپلنت

کبود شدن پوست و لثه

فرد ممکن است نیاز به استفاده از داروهای ضد درد و آنتی‌بیوتیک بعد از جراحی داشته باشد. اگر التهاب و یا مشکل بعد از چندین روز بدتر شود با جراح خود تماس بگیرید.بعد از هر مرحله جراحی فرد باید غذاهای آبکی بخورد تا محل جراحی بهبود پیدا کند. معمولاً از نخ‌های بخیه‌ی جذب شوند استفاده می‌شود.

dental implant surgery 5

نتایج

اکثر ایمپلنت‌های دندان موفقیت آمیز هستند. اگرچه در برخی موارد، استخوان در ترکیب شدن کافی به قطعه فلزی دچار مشکل می‌شود. سیگار کشیدن می‌تواند بر میزان موفقیت ایمپلنت و عوارض آن تأثیر بگذارد.

اگر استخوان به‌خوبی ترکیب نشود، ایمپلنت برداشته می‌شود و استخوان تمیز می‌شود و فرآیند مجدداً بعد از ۳ ماه انجام می‌شود.

با اقدامات زیر می‌توان دندان‌های مصنوعی و طبیعی خود را بهتر مراقبت کرد:

مراجعه منظم به دندان‌پزشک. ویزیت‌های منظم برای حفظ اطمینان از شرایط و عملکرد مناسب دندان‌ها ضروری است.

پرهیز از عادت‌های مضر. جویدن چیزهای سخت مانند یخ و شکلات سفت که ممکن است تاج دندان را از بین ببرد و یا دندان طبیعی را خراب کند. از مصرف تنباکو و کافئین هم باید جلوگیری کرد.

داشتن بهداشت دندان عالی. درست به مانند دندان طبیعی، ایمپلنت، دندان مصنوعی و بافت لثه را باید تمیز نگاه داشت. مسواک‌های مخصوص مانند مسواک بین دندانی که بین دندان‌های می‌لغزد می‌تواند به نظافت بین دندان‌ها، لثه و قطعات فلزی کمک کند.

خدمات درمان در منزل بیمارستان ابن سینا:

دسترسی شبانه روزی به خدمات درمانی، پزشکی و پرستاری بی شک یکی از نیازهای مبرم هر خانواده است. عدم دسترسی به مطب پزشکان در هر ساعات شبانه روز ، معضلات ترافیک شهری و یا عدم امکان جابجایی بیماران سالمند، نیاز به استفاده از خدمات شبانه روزی پزشکی  را دارا می باشد.

darman

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی در زمینه های ویزیت پزشک متخصص در منزل، گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی، تمام خدمات پرستاری، تزریق انواع واکسن هاو مراقبت درمانی ۲۴ ساعته در منزل شمارا ارائه کند.

برای اخذ خدمت کافیست با شماره های ۰۹۳۹۷۷۸۳۳۶۲ _۴۷۹۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *