به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  ۷ بیماری شایع تنفسی دوران کودکی
Common respiratory disease

اکثر بیماری‌های تنفسی دوران کودکی در ماه‌های زمستان به اوج خود می‌رسند،اما برخی ممکن است در تمام طول سال رخ دهند،بیماری های تنفسی رایج دوران کودکی که باید از آنها آگاه باشید عبارتند از:

۱ ) سرماخوردگی:

سرماخوردگی‌های معمولی توسط ویروس‌هایی ایجاد می‌شوند که معمولاً شدت کمتری نسبت به آنفولانزا دارند و خطر کمتری برای ایجاد ذات‌الریه ثانویه(نمونیا) دارند.طبق گزارشات اکثر کودکان سالانه ۶ تا ۸ مرتبه سرماخوردگی خواهند داشت.

علائم معمولاً عبارتند از:

  • گلو درد.
  • آبریزش بینی.
  • سرفه کردن
  • عطسه کردن.
  • سردرد و بدن درد

 

Common respiratory disease 2

میلیون‌ها نفر هر ساله سرما می‌خورند و بیشتر اوقات این بیماری جدی نیست و در عرض چند روز به خودی خود برطرف می‌شود.استراحت و نوشیدن مایعات زیاد می تواند به کودک شما کمک کند تا سریعتر احساس بهبودی داشته باشد.قابل توجه می باشد که به دلیل عوارض جانبی بالقوه خطرناک، از جمله تشنج، افزایش ضربان قلب، از دست دادن هوشیاری،از دادن داروهای سرماخوردگی بدون نسخه خودداری کنید، به خصوص اگر کودک شما زیر ۲ سال سن دارد.

۲ ) آسم:

CDC گزارش می دهد که بیش از ۶.۲ میلیون کودک در ایالات متحده، یا حدود ۸٪ از همه کودکان آمریکایی، مبتلا به آسم هستند. آسم یک بیماری بالقوه بسیار جدی ریه است که باعث علایم زیر می شود:

  • سرفه کردن
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس.
  • احساس فشار در قفسه سینه.
  • خس خس کردن یا سوت زدن هنگام بازدم.

 

Common respiratory disease 3

 

حملات آسم می تواند توسط عوامل متعددی مانند استنشاق گرده ها،گرد و غبار یا قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا ایجاد شود. آسم می تواند کودکان را در معرض خطر زیادتر برونشیت یا ذات الریه قرار دهد. بر اساس گزارش انجمن ریه آمریکا، این سومین علت اصلی بستری شدن کودکان زیر ۱۵ سال در بیمارستان است.

 

اگر به نظر می رسد کودک شما زیاد سرفه می کند یا هنگام ورزش سرفه می کند یا تنگی نفس دارد، به متخصص اطفال مراجعه کنید

 

۳ ) سینوزیت :

سینوزیت که به آن عفونت سینوسی نیز می‌گویند، التهاب یا تورم بافتی است که سینوس‌ها را می‌پوشاند. مایع می تواند در این کیسه های معمولی پر از هوا در پشت بینی و چشم جمع شود و منجر به عفونت شود.با اینحال سینوزیت اغلب با سرماخوردگی یا آنفولانزا همراه است یا ممکن است در اثر آلرژی ایجاد شود.

 

سینوزیت می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • درد و فشار در صورت، به خصوص پشت چشم و بینی.
  • احساس گرفتگی یا گرفتگی شدید.
  • سرفه و آبریزش بینی.

 

Common respiratory disease 4

 

استفاده از محلول شستشو سینوس ها یا مصرف یک ضد احتقان بدون نسخه ممکن است به کاهش التهاب و کاهش علائم کمک کند.اگر عفونت باکتریایی وجود داشته باشد، متخصص اطفال ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.در کودکان، علائم ممکن است بیشتر از بزرگسالان باقی بماند با اینحال در کودکان مبتلا به سینوزیت مداوم، جراحی برای پاکسازی نواحی گرفتگی ممکن است توصیه شود.

 

۴ ) برونشیت :

برونشیت التهاب برونش ها یا لوله های تنفسی بزرگ در ریه ها است که معمولاً توسط یک ویروس ایجاد می شود و ممکن است پس از سرماخوردگی یا آنفولانزا ایجاد شود.

 

سرفه مداوم یک علامت کلاسیک برونشیت است که می تواند سه تا چهار هفته پس از پاک شدن ویروس از سیستم تنفسی باقی بماند.

 

علاوه بر سرفه قفسه سینه، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تب و لرز.
  • گلو درد.
  • آبریزش بینی.
  • خس خس سینه.
  • درد قفسه سینه و احتقان.
  • احساس کلی کسالت یا خستگی.

 

Common respiratory disease 5

 

علائم تا حد زیادی در میان بزرگسالان و کودکان مبتلا به برونشیت یکسان است، اما کودکان مبتلا به برونشیت ممکن است به جای سرفه کردن، مخاط را ببلعند.کودکان مبتلا به آسم یا آلرژی یا کسانی که سینوزیت مزمن دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برونشیت هستند.گاهی اوقات ممکن است آسم با برونشیت اشتباه گرفته شود یا برعکس،بنابراین در صورت شک با پزشک اطفال خود مشورت کنید.اساس درمان معمولا بر روی کاهش  علائم متمرکز می باشد.

 

۵ ) کروپ (خروسک)  :
کروپ که لارنگوتراکئوبرونشیت نیز نامیده می‌شود، معمولاً توسط ویروسی ایجاد می‌شود که باعث تورم در نای و حنجره می‌شود،این تورم از جریان آزاد هوا به داخل ریه ها جلوگیری می کند و در هنگام تنفس عمیق صدای خس خس در سینه ایجاد می کند.صدای فرزند شما نیز ممکن است از حالت عادی خشن تر به نظر برسد.کروپ معمولاً کودکان کوچک‌تر زیر ۴ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با سرفه‌های شدید و ناراحتی تنفسی مشخص می‌شود،اگرچه این بیماری در بین کودکان بسیار رایج است ولی بزرگسالان نیز می توانند به کروپ مبتلا شوند.

 

Common respiratory disease 6

 

از آنجایی که کروپ معمولاً توسط ویروس ایجاد می‌شود، معمولاً کروپ با استراحت، مایعات و داروهای ضدالتهاب و مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن درمان می‌شود.در موارد شدید، کودک شما ممکن است به استروئید نیاز داشته باشد تا التهاب را کاهش دهد تا تنفس راحت‌تر شود.

 

۶ ) گلودرد استرپتوکوکی :
 
گلودرد استرپتوکوکی در کودکان بسیار شایع است یعنی از هر ۱۰ کودک مبتلا به گلودرد،۳ نفر به گلودرد استرپتوکوکی مبتلا خواهند شد و از هر ۱۰ بزرگسال مبتلا به گلودرد، تنها ۱ نفر به استرپتوکوک مبتلا می شود.از آنجایی که گلودرد استرپتوکوکی ناشی از عفونت باکتریایی است،معمولاً با آنتی بیوتیک ها درمان می شود.

متداول ترین آنتی بیوتیک مورد استفاده پنی سیلین یا آموکسی سیلین به مدت ۱۰ روز است،این دارو معمولاً به‌عنوان یک سوسپانسیون مایع برای نوشیدن به جای قرص تجویز می‌شود، زیرا مصرف قرص ممکن است برای کودکان کوچک‌تر دشوار باشد.دوز با توجه به وزن بدن کودک شما تنظیم می شود.

 

Common respiratory disease 7

 

استرپتوکوک باید جدی گرفته شود و در اسرع وقت در کودکان و بزرگسالان درمان شود.در صورت عدم درمان، می تواند منجر به عوارض جدی سلامتی از جمله تب روماتیسمی شود که یک بیماری التهابی جدی است که بر قلب، مفاصل، سیستم عصبی و پوست تاثیر می گذارد.همچنین می تواند منجر به بیماری روماتیسمی قلبی و بیماری کلیوی شود.

 

۷ ) ذات الریه (سینه پهلو ) :

 

پنومونی ناشی از عفونت ریه است و می تواند به یک بیماری خطرناک تبدیل شود. علائم عبارتند از:

  • درد در قفسه سینه، به ویژه هنگام تنفس.
  • تنفس سریع و پی در پی.
  • تب و لرز بالا.
  • سرفه کردن
  • خستگی

 

Common respiratory disease 8

 

علائم ممکن است در کودکان کمتر از بزرگسالان آشکار باشد، به این معنی که ممکن است تشخیص آن دشوارتر باشد.سازمان جهانی بهداشت گزارش می دهد که پنومونی ۱۵ درصد از کل مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال را تشکیل می دهد.ویروس‌ها، باکتری‌ها یا قارچ‌ها می‌توانند عامل ایجاد این بیماری باشند و ممکن است پس از سرماخوردگی، آنفولانزا یا گلودرد استرپتوکوکی، نمونیا ایجاد شودقابل توجه است که پنومونی باکتریایی با آنتی بیوتیک قابل درمان است.

 

هیچ داروی خاصی وجود ندارد که بتواند پنومونی ویروسی را درمان کند، اما پزشک ممکن است یک داروی ضد ویروسی تجویز کند که طول مدت بیماری را کوتاه کند. استراحت و مایعات فراوان نیز می تواند به کودک شما کمک کند تا کمی بهتر شود.واکسن‌های ضد پنوموکوک، سرخک می‌توانند خطر ابتلای کودک شما به ذات‌الریه را کاهش دهند.

 

نکته ی مهم در مورد آسپرین :

هرگز نباید از آسپرین یا هر دارویی حاوی آسپرین برای درمان بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی یا آبله مرغان در کودکان استفاده کنید. استفاده از آسپرین در درمان عفونت های ویروسی مرتبط است با سندرم ری(یک بیماری بالقوه کشنده که باعث آسیب مغزی و کبدی در کودکان می شود).تب به طور کلی نشانه عفونت ویروسی است، بنابراین اگر کودک شما تب دارد، آسپرین ندهید.

 

مهم ترین رویکرد برای بیماری های تنفسی پیشگیری است،برای کاهش انتقال این بیماری های رایج این نکات ساده را دنبال کنید:

 

  • واکسن آنفولانزا بزنید :

موثرترین پیشگیری برای آنفولانزا، واکسن آنفولانزا است، که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به ذات الریه یا بستری شدن در بیمارستان را در صورت قرار گرفتن در معرض فرد مبتلا به آنفولانزا کاهش می دهد.

 

Common respiratory disease9

 

 

  • از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید :

این نواحی نقاط ورود مشترک بسیاری از ویروس ها به بدن هستند.

 

  • ارتباط با افراد بیمار را محدود کنید:

تا حد امکان از تماس با سایر افراد بیمار خودداری کنید. این همچنین به معنای دور نگه داشتن کودک بیمار از مدرسه است.

 

  • دست های خود را مرتب بشویید:

بیماری های تنفسی از طریق بزاق و ترشحات بینی یا از طریق تماس مستقیم مانند دست دادن، لمس سطوح مشترک مانند دستگیره در و میز یا سرفه در یک منطقه مجاور منتقل می شوند.حتماً حداقل ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید تا ویروس ها یا باکتری هایی که روی پوست شما باقی مانده اند را از بین ببرید.

 

Common respiratory disease 10

 

  • سرفه یا عطسه خود را بپوشانید :

از آنجایی که این شرایط معمولاً از طریق سرفه و عطسه منتقل می شود، مهم است که سرفه یا عطسه خود را بپوشانید،ترجیحاً به جای دست برهنه ازآرنج یا دستمال کاغذی استفاده کنید.

 

دانشگاه جامع علمی کاردبردی ابن سینا:

مرکز آموزش علمی _کاربردی ابن سینا قصد دارد تا در میان مدت در قالب یک مرکز آموزش بین المللی معتبر و پیشرو در زمینه تربیت نیروی انسانی کارآمد پیراپزشکی و پشتیبانی مورد نیاز نظام سلامت فعالیت نماید.این مرکز دارای توانمندی بی حد و حصر در زمینه ی تربیت نیروی انسانی کارآمد پیراپزشکی و پشتیبانی نظام سلامت منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی در قالب آموزشهای علمی – کاربردی می باشد.

مدرک دانشگاه ابن سینا

 

رشته های تحصیلی:
  1. رشته های مقطع کاردانی ناپیوسته
  2. رشته های مقطع کارشناسی ناپیوسته

 

سرفصل دروس رشته های مرکز را از لینک زیر می توانید ببینید.

http://www.esm-uast.ac.ir/index.php?do=static&page=sarfasl

 

علاقه مندان به ثبت نام می توانند از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی (sanjesh.org) یا مدارک خود را در پیام رسان های واتساپ و ایتا به شماره تلفن های ۰۹۰۱۲۳۰۲۴۳۳ و ۰۹۳۷۷۸۰۳۰۴۹ ارسال نمایند. آدرس: تهران_فلکه دوم صادقیه_خیابان ولیعصر_خیابان اعتمادیان_پلاک ۲۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *