به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

علائم کرونا

چگونه تفاوت را تشخیص دهیم؟

علائم ممکن است همپوشانی داشته باشند، بنابراین دشوار است که مطمئن شوید.با این حال ویروس ها باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند با این حال هر دو عفونت تنفسی هستند و ساده ترین راه برای تشخیص تفاوت، مشاهده علائم است.

علائم سرماخوردگی به‌طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می‌شود. شایع‌ترین علائم شامل: ‌گلودرد، گرفتگی و یا ریزش آب بینی، سرفه، عطسه و درد قسمت‌های دست و پاست. خستگی، ریزش آب از چشم‌ها و مشکلات خوابیدن نیز ممکن است رخ دهند.در صورتی که علائم، بیش از یک هفته باقی بمانند و به همراه سردرد شدید، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع نیز باشند احتمال این که بیماری به علت ویروس آنفلوآنزا باشد بیشتر است. بروز تب نیز به‌طور معمول شایع است.

سرماخوردگی به تدریج طی چند روز بروز می کند طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود می یابند، اگرچه علائم می توانند تا ۲ هفته ادامه داشته باشند و اغلب خفیف تر از آنفولانزا است.علائم آنفولانزا به سرعت ظاهر می شود و می تواند شدید باشد. آنها معمولاً ۱ تا ۲ هفته طول می کشند.

سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی یک عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است که توسط ویروس ایجاد می شود. طبق گزارش انجمن ریه آمریکا، بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف می توانند باعث سرماخوردگی شوند.اگرچه می توانید در هر زمانی از سال سرما بخورید، اما سرماخوردگی در ماه های زمستان شایع تر است. این به این دلیل است که بیشتر ویروس های سرماخوردگی در رطوبت کم رشد می کنند.

سرماخوردگی زمانی پخش می شود که فردی که بیمار است عطسه یا سرفه می کند و قطرات پر از ویروس را در هوا می فرستد.اگر سطحی (مانند میز یا دستگیره در) را که اخیراً توسط یک فرد مبتلا دست به دست شده و سپس بینی، دهان یا چشمان خود را لمس کنید، ممکن است بیمار شوید. شما در دو تا چهار روز اول پس از قرار گرفتن در معرض ویروس سرماخوردگی، مسری هستید.

چه غذاهایی برای سرماخوردگی مفید هستند؟

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه‌اش که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا است عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند. یکی از راه‌هایی که از هجوم و تکثیر لجام‌گسیخته‌ی ویروس‌ها جلوگیری می‌کند، خوردن میوه‌ها و سبزی‌هاست؛ زیرا میوه‌ها و سبزی‌ها انواعی از ترکیبات شیمیایی دارند که به کمک سیستم دفاع طبیعی بدن آمده، با تقویت سیستم ویروس‌ها را از بین برده و از توسعه حملات بیماری‌زا جلوگیری می‌کنند.

منابع اصلی و طبیعی تامین‌کننده‌ی ویتامین ها که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارتند از:

پرتقال، گریپ‌فروت، انواع توت، فلفل‌دلمه‌ای، توت‌فرنگی، سیب‌زمینی و سبزیجات برگ‌سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند.

غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامین‌های گروه B به نام «پانتوتنیک اسید» هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

سیر دارای «آهن»، «روی» و «آلیسین» است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.

دانه‌ی کنجد، تخمه‌ی کدوحلوایی و آفتاب‌گردان، منابع غنی اسیدهای چرب امگا۶ هستند. این اسید‌های چرب در مبارزه علیه عفونت‌های سرماخوردگی به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند.

ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار، تامین-کننده‌ی پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.

جگر، انواع ماهی از جمله قزل‌آلا،‌ قباد و شاه‌ماهی، کره و تخم‌مرغ منابع ویتامین A هستند. هویج، انبه، سیب‌زمینی،‌ زردآلو، کدوحلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامین‌کننده‌ی «بتاکاروتن» هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند. عفونت‌های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین A مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین می‌کند.

انواع صدف، گوشت‌های قرمز بدون چربی و غلات سبوس‌دار، حاوی روی هستند. روی یک ماده‌ی معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.

گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین‌کننده ویتامین‌های ب‌۶ و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.

غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره‌ی مخمر،‌ تامین‌کننده‌ی «اسیدفولیک» هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم‌بلبلی و انواع کلم، منابع خوب «فولات» (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند.

خوردن یک لیوان چای داغ به دنبال یک کاسه سوپ جوجه‌ی داغ نیز از مؤثرترین درمان‌های خانگی برای سرماخوردگی و آنفلوانزا است.اگر سوپ داغ با کمی فلفل قرمز تند یا دیگر ادویه‌ی تند خورده شود، گرفتگی بینی را از بین می‌برد و هم‌چنین به تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن بسیار کمک می‌کند.

مراقبت‌های ساده‌ی دیگر

شاید بزرگ‌ترین اشتباهی که غالب اشخاص در آغاز سرماخوردگی می‌کنند این است که به جای استراحت، اصرار دارند با خوردن یک مسکن قوی کمی آرام گرفته، از خانه خارج شده و به فعالیت روزانه‌ی خود ادامه دهند. با این روش نه تنها به توانایی سیستم دفاع طبیعی بدن برای مبارزه با بیماری لطمه می‌زنند، بلکه با رفتن بین مردم موجب پخش و گسترش ویروس بیماری شده و عده‌ی دیگری را نیز آلوده می‌کنند. در صورتی که اگر یکی دو روز استراحت کنند، بهبود بیماری سریع‌تر خواهد بود.

خوردن روزانه شش تا هشت لیوان آب ساده یا مخلوط آب‌ لیموترش تازه به تسریع بهبود بیماری بسیار کمک می‌کند؛ زیرا در آغاز بیماری، برای دفع سموم که در جریان مبارزه‌ی ضدویروسی ایجاد شده‌اند، بدن انسان نیاز به آب دارد که آن‌ها را شسته و خارج سازد. به‌علاوه تنفس هوای مرطوب و خنک نیز در این دوره برای جلوگیری از خشک‌شدن بینی و مجاری تنفسی بسیار مؤثر است؛ زیرا خشک‌شدن مجاری تنفسی، زمینه را برای استقرار و تکثیر ویروس بیش‌تر آماده می‌سازد و مرطوب نگه‌داشتن هوای خانه در این زمینه مؤثر است.

در موقع عطسه و سرفه‌کردن نیز باید مراقب بود که جلوی دهان بسته باشد. در هر عطسه ممکن است ذرات حامل ویروس از دهان و بینی تا چند متر پخش شود. بهترین راه آن است که با دستمال کاغذی مانعی در مقابل دهان و بینی ایجاد شود و پس از آن دستمال کاغذی آلوده به محل سربسته‌ی زباله انداخته شود. استفاده از دستمال پارچه‌ای برای این کار صحیح نیست؛ زیرا ذرات حاوی ویروس در داخل دستمال می‌مانند و موجب آلودگی‌های وسیعی می‌شوند.به یاد داشته باشید که هنگام سرماخوردگی، استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره‌کردن آب‌نمک به بهبود علائم کمک میکند

از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

غذاهای آماده و بسته‌بندی شده و نیز کنسروها از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها، از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغز‌ها و دانه‌ها استفاده کنید.

نکته:

استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند. برای این کار، به مدت ۱۰ دقیقه سر را بر روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می‌توان مقداری «اوکالیپتوس» یا روغن «منتول» به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.

مقدار زیادی مایعات مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوآنزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ‌ها و آش‌ها به‌عنوان جای‌گزین وعده‌ی اصلی استفاده کنید. (البته به شرطی که تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی را دارا باشد.)

بیمارستان ابن سینا 5 9از آنجایی که سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است، آنتی بیوتیک ها در درمان آن موثر نیستند.

با این حال، داروهای بدون نسخه، مانند آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها، استامینوفن و NSAID ها می توانند احتقان، درد و سایر علائم سرماخوردگی را تسکین دهند.

سرماخوردگی معمولا در عرض ۷ تا ۱۰ روز برطرف می شود. به پزشک مراجعه کنید اگر:

  • ممکن است آلرژی یا عفونت باکتریایی داشته باشید که به آنتی بیوتیک نیاز دارد، مانند سینوزیت یا گلودرد استرپتوکوکی. سرفه آزاردهنده همچنین می تواند نشانه آسم یا برونشیت باشد.
  • سرماخوردگی شما حدود یک هفته است که بهبود نیافته است
  • شروع به تب شدید می کنید
  • تب شما پایین نمی آید

چگونه از سرماخوردگی جلوگیری کنیم

  • اجتناب:

از آنجایی که سرماخوردگی به راحتی گسترش می یابد، بهترین پیشگیری اجتناب از آن است. از هر کسی که مریض است دوری کنید. ظروف یا وسایل شخصی دیگر مانند مسواک یا حوله را به اشتراک نگذارید. اشتراک‌گذاری به هر دو صورت انجام می‌شود – وقتی سرماخورده هستید، در خانه بمانید.

  • بهداشت خوب:

بهداشت را خوب رعایت کنید. دست های خود را اغلب با آب داغ و صابون بشویید تا از شر هر گونه میکروبی که ممکن است در طول روز گرفته اید خلاص شوید یا از یک ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید.دستان خود را زمانی که تازه شسته نشده اند از بینی، چشم ها و دهان خود دور نگه دارید. هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را بپوشانید. همیشه بعد از آن دستان خود را بشویید

آنفولانزای فصلی چیست؟

آنفولانزا، همانطور که شناخته شده است یکی دیگر از بیماری های دستگاه تنفسی فوقانی است. برخلاف سرماخوردگی که در هر زمانی از سال ممکن است به آن مبتلا شود، آنفولانزا معمولا فصلی است. فصل آنفولانزا معمولاً از پاییز تا بهار ادامه دارد و در ماه‌های زمستان به اوج خود می‌رسد.در طول فصل آنفولانزا، شما می توانید آنفولانزا را به همان روشی که سرماخوردگی می گیرید، بگیرید: با تماس با قطرات منتشر شده توسط یک فرد آلوده. یک روز قبل از اینکه بیمار شوید و تا ۵ تا ۷ روز پس از بروز علائم، مسری هستید.

آنفولانزای فصلی توسط ویروس های آنفولانزای A، B و C ایجاد می شود که آنفولانزای A و B شایع ترین انواع آن هستند. سویه های فعال ویروس آنفولانزا از سالی به سال دیگر متفاوت است. به همین دلیل است که هر سال یک واکسن جدید آنفولانزا تولید می شود.

برخلاف سرماخوردگی، آنفولانزا می‌تواند به یک بیماری جدی‌تر مانند ذات‌الریه تبدیل شود. این به ویژه برای موارد زیر صادق است:

  • نوجوانان
  • زنان حامله
  • بزرگسالان مسن تر
  • افراد مبتلا به بیماری هایی که سیستم ایمنی آنها را ضعیف می کند، مانند آسم، بیماری قلبی یا دیابت

چگونه آنفولانزا را درمان کنیم

در بیشتر موارد، مایعات و استراحت بهترین راه برای درمان آنفولانزا هستند. برای جلوگیری از کم آبی مایعات فراوان بنوشید. داروهای ضد احتقان و مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است علائم شما را کنترل کرده و به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید.

هرگز به کودکان آسپرین ندهید. این می تواند خطر یک بیماری نادر اما جدی به نام سندرم ری را افزایش دهد.

پزشک شما ممکن است داروهای ضد ویروسی – اوسلتامیویر (تامیفلو)، زانامیویر (رلنزا) یا پرامیویر (راپیاب) را برای درمان آنفولانزا تجویز کند.این داروها می توانند طول مدت آنفولانزا را کوتاه کرده و از عوارضی مانند ذات الریه جلوگیری کنند. با این حال، اگر ظرف ۴۸ ساعت پس از بیمار شدن شروع نشود، ممکن است موثر نباشند.

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید:اگر در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا هستید، هنگامی که اولین علائم را داشتید با پزشک خود تماس بگیرید. افرادی که در معرض خطر عوارض جدی هستند عبارتند از:

  • زنان حامله
  • کودکان زیر ۲ سال
  • افراد بالای ۶۵ سال
  • افرادی که به شدت چاق هستند
  • زنانی که دو هفته پس از زایمان هستند
  • افراد مبتلا به بیماری مزمن ریوی یا قلبی
  • کودکان زیر ۱۸ سال که آسپرین مصرف می کنند
  • افراد مبتلا به اختلالات متابولیک مانند دیابت، کم خونی یا بیماری کلیوی
  • افرادی که در مراکز مراقبت طولانی مدت مانند خانه های سالمندان زندگی می کنند
  • کسانی که به دلیل اچ آی وی، درمان استروئیدی یا شیمی درمانی، سیستم ایمنی ضعیفی دارند

اگر علائم شما بهبود نیافت یا شدید شد، فوراً با پزشک تماس بگیرید. در صورت داشتن علائم ذات الریه، از جمله:

  • گلو درد شدید
  • درد قفسه سینه
  • مشکل در تنفس
  • تب بالا و مداوم
  • سرفه ای که مخاط سبز رنگ تولید می کند

اگر کودک شما علائم زیر را داشت فوراً با پزشک تماس بگیرید:

  • تحریک پذیری
  • خستگی مفرط
  • مشکل در تنفس
  • امتناع از خوردن یا نوشیدن
  • مشکل در بیدار شدن یا تعامل

پیشگیری

برای جلوگیری از ابتلا به ویروس آنفولانزا، دست های خود را اغلب با صابون و آب گرم بشویید یا از ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید. از دست زدن به بینی، چشم و دهان خودداری کنید. سعی کنید از افرادی که دارای علائم آنفولانزا یا آنفولانزا هستند دوری کنید.

اتخاذ عادات سالم برای دور نگه داشتن میکروب های سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مهم است. همیشه باید مطمئن شوید که در طول فصل سرماخوردگی و آنفولانزا و بعد از آن، خواب کافی داشته باشید، میوه و سبزیجات زیادی بخورید، ورزش کنید و استرس خود را مدیریت کنید.

بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن آنفولانزا است. اکثر پزشکان واکسن آنفولانزا را در همان ابتدای فصل آنفولانزا توصیه می کنند.

با این حال، هنوز هم می توانید واکسن را در اواخر پاییز یا زمستان دریافت کنید. واکسن آنفولانزا می تواند از شما در برابر ابتلا به آنفولانزا محافظت کند و در صورت ابتلا به آنفولانزا می تواند شدت بیماری را کاهش دهد.

خدمات درمانی بیمارستان ابن سینا:

بیمارستان ابن سینا 5 13

دسترسی شبانه روزی به خدمات درمانی، پزشکی و پرستاری بی شک یکی از نیازهای مبرم هر خانواده است. عدم دسترسی به مطب پزشکان در هر ساعات شبانه روز ، معضلات ترافیک شهری و یا عدم امکان جابجایی بیماران سالمند، نیاز به استفاده از خدمات شبانه روزی پزشکی را ایجاب می کند.بیمارستان ابن سینا امروز با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی در زمینه های پزشکی عمومی، گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی، تزریق انواع واکسن و خدمات پرستاری را ارائه نماید.

برای اخذ خدمت کافیست با شماره های ۰۹۳۹۷۷۸۳۳۶۲ و ۴۷۹۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *