به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  زنان و زایمان  / .  میوه های مناسب بارداری
ebnesina pregnancy

انتخاب مواد غذایی سالم در دوران بارداری امری ضروری برای زنان است. رژیم غذایی مادر مواد مغذی ضروری برای رشد و نمو جنین را فراهم می کند.

در دوران بارداری چه بخوریم؟

یک رژیم مغزی نقشی اساسی در سلامت کلی فرد ایفا می کند و به عملکرد مؤثر و کاهش خطر ابتلا به بیماری ها کمک می کند.

بیشتر افراد نسبت به محتویات یک رژیم غذایی سالم که شامل مقادیر زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین خالص و چربی های سالم می شود، آگاهی دارند. اگرچه ممکن است از اهمیت برخی میوه های به خصوص در دوران بارداری اطلاع نداشته باشند.

در این مطلب ما اهمیت مصرف میوه در دوران بارداری رو تشریح می کنیم. همچنین از بهترین میوه های مناسب بارداری و میوه هایی که باید از آنها پرهیز کنیم را با شما در میان می گذاریم.

مزایای مصرف میوه در دوران بارداری

استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متنوع در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به جنین در رشد و توسعه کمک بسزایی می کند.

علاوه بر این افزایش مصرف ویتامین و مواد معدنی می تواند به زنان باردار در حفظ سلامت بدن خود و نگه داشتن آن در بهترین شرایط کمک کند.

با مصرف مقدار زیادی میوه تازه در هنگام بارداری می توان از سلامت مادر و بچه اطمینان حاصل کرد. میوه تازه حاوی مقدار زیادی ویتامین ضروری و مواد مغذی است و همینطور منبع خوبی از فیبر است.

بهترین میوه ها برای مصرف در دوران بارداری

مصرف میان وعده های میوه راهی مناسب برای تقویت دریافت ویتامین و محدود کردن تمایل به قند است.

در ادامه به ۱۲ نوع از بهترین میوه ها که باید در رژیم غذایی در دوران بارداری باشند اشاره شده است.

  1. زردآلو

زردآلو حاوی مواد زیر است:

  • ویتامین A,C,E
  • کلسیم
  • آهن
  • پتاسیم
  • بتاکاروتن
  • فسفر
  • سیلیکون

همه این مواد مغذی به رشد و نمو کودک کمک می کنند. آهن از آنمی جلوگیری می کند و کلسیم به رشد استخوان ها و دندان ها کمک می کند.

ebnesinahospital apricots
  1. پرتقال

پرتقال منبع مناسبی از موارد زیر است:

  • فولات
  • ویتامین C
  • آب

پرتقال به منظور حفظ آب بدن و سلامت فرد بسیار مناسب است. ویتامین C از آسیب به سلول ها جلوگیری می کند و به جذب آهن کمک می کند.

فولات از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند و فقر فولات به ناهنجاری های مغزی و ستون فقرات منجر می شود. نقص لوله عصبی ممکن است به بیماری هایی همچون اسپینا بیفیدا شود که در آن ستون فقرات به شکل مناسبی رشد نمی کند و آنانسفالی که در آن قسمت بزرگی از مغز و جمجمه ناپدید است، منجر شود.

ebnesinahospital orange
  1. انبه

انبه سرشار از ویتامین A و C است.

یک فنجان انبه خرد شده ۱۰۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه و بیش از ۳۰ درصد ویتامین A مورد نیاز فرد را تأمین می کند.

کودکی که با کمبود ویتامین A متولد می شود ممکن است ایمنی کمتری داشته باشد و خطر عوارض پس از زایمان همچون عفونت های تنفسی افزایش می یابد.

ebnesinahospital mango
  1. گلابی

گلابی سرشار مواد مغذی زیر است:

  • فیبر
  • پتاسیم
  • فولات

دریافت مقدار زیادی فیبر در رژیم غذایی دوران بارداری به تسهیل یبوست که یکی از مشکلات رایج در زنان باردار است کمک می کند.

پتاسیم به سلامت قلب کودک و مادر کمک می کند. همچنین باعث بازسازی سلولی می شود.

ebnesinahospital pears 1
  1. انار

انار برای زنان باردار مقادیر زیادی از مواد زیر فراهم می کند.

  • ویتامین K
  • کلسیم
  • فولات
  • آهن
  • پروتئین
  • فیبر

انار سرشار از مواد مغذی و منبعی مناسب برای انرژی است و وجود مقدار زیاد آهن از کمبود آن جلوگیری می کند.

ویتامین K موجود در انار به حفظ سلامت استخوان کمک می کند.

نتایج یک پژوهش نشان می دهد که نوشیدن آب انار به کاهش احتمال به آسیب جفت جنین کمک می کند.

ebnesinahospital pomegranates
  1. آووکادو

آووکادو منبعی عالی از موارد زیر است.

  • ویتامین C,E,K
  • اسیدهای چرب غیر اشباع
  • فیبر
  • ویتامین های B
  • مس

آووکادو حاوی چربی های سالم است که انرژی بدن را فراهم می کند و از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند. همچنین سلول هایی را که وظیفه ساخت پوست و بافت های مغزی جنین را بر عهده دارند، تقویت می کند.

پتاسیم موجود در آووکادو به تسکین گرفتگی عضلات پا که در دوران بارداری به ویژه در سه ماه پایانی رایج است کمک می کند.

ebnesinahospital avocado
  1. گواوا

گواوا برای کسانی که خواستار مواد مغذی زیر هستند انتخاب مناسبی است.

  • ویتامین C,E
  • پلی فنل ها
  • کاروتنوئید ها
  • ایزوفلاوونیدها
  • فولات

گواوا حاوی ترکیب مواد مغذی متنوعی است که آن را برای زنان باردار ایده آل می کند. خوردن گواوا در دوران بارداری به تسکین عضلات، بهبود گوارش و کاهش یبوست کمک می کند.

ebnesinahospital guvava
  1. موز

موز سرشار از مواد زیر است:

  • ویتامین C
  • پتاسیم
  • ویتامین B-6
  • فیبر

حجم زیاد فیبر موجود در موز به رفع یبوست کمک می کند و شواهدی مبنی بر مؤثر بودن ویتامین B-6 به بهبود تهوع و استفراغ در ابتدای بارداری وجود دارد.

ebnesinahospital banana
  1. انگور

خوردن مقدار زیادی انگور به افراد در دریافت موارد زیر کمک می کند.

  • ویتامین C,K
  • فولات
  • آنتی اکسیدان
  • فیبر
  • اسیدهای آلی
  • پکتین

مواد مغذی موجود در انگور به تغییرات بیولوژیک که در دوران بارداری رخ می دهند کمک می کند.

انگور حاوی آنتی اکسیدان است که تقویت کننده ایمنی هستند مانند فلاونول، تانن، لینالول، آنتوسیانین و گرانیول که همچنین به جلوگیری از عفونت کمک می کنند.

ebnesinahospital grapes
  1. توت ها

توت ها منبع خوبی از مواد زیر هستند.

  • ویتامین C
  • کربوهیدرات های سالم
  • آنتی اکسیدان
  • فیبر

توت ها همچنین سرشار از آب هستند که برای جذب آب منبعی عالی هستند. ویتامین C به جذب آهن کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

ebnesinahospital berries
  1. سیب

سیب حاوی مواد مغذی برای رشد جنین است. شامل:

  • ویتامین A,C
  • فیبر
  • پتاسیم

نتایج یک پژوهش نشان داده است که خوردن سیب در دوران بارداری احتمال وقوع آسم و آلرژی در کودک را کاهش می دهد.

ebnesinahospital apple
  1. میوه خشک

میوه خشک حاوی مواد زیر است.

  • فیبر
  • ویتامین و مواد معدنی
  • انرژی

میوه خشک همان مواد مغذی میوه تازه را دارا می باشد؛ بنابراین زنان باردار می توانند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه خود را با خوردن تکه های میوه خشک که از میوه تازه کوچک تر است تأمین کنند.

اگرچه باید به یاد داشته باشیم که میوه خشک ممکن است قند بالایی داشته باشد و آب آن کمتر از میوه تازه است. این بدین معنی است که به گوارش کمکی نمی کنند. زنان باردار باید در مصرف میوه خشک میانه روی کنند و از میوه های قندی به کلی پرهیز کنند.

بهتر است که میوه خشک را در کنار میوه تازه مصرف کرد و نه به عنوان جایگزین.

ebnesinahospital dried fruit

هر فرد در دوران بارداری چقدر میوه باید مصرف کند؟

توصیه به زنان باردار خوردن حداقل ۵ قطعه میوه تازه و سبزیجات به صورت روزانه است و بهتر است تا آنجا که می توانند به آن تنوع ببخشند. میوه ها شامل انواع تازه، کنسرو شده، منجمد و خشک می باشند.

به عنوان یک اصل کلی میوه ها به دو شکل سرو می شوند.

  • برای میوه های بزرگ‌تر از توپ تنیس، یک قطعه
  • یک فنجان میوه خرد شده

مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات در حین بارداری مواد مغذی مورد نیاز برای رشد بچه را فراهم می کند. همچنین خطر ابتلا به برخی بیماری ها و نواقص را کاهش می دهد و به تغذیه مادر نیز کمک می کند.

مصرف چه میوه هایی در حین بارداری ممنوع است؟

در حین بارداری مصرف میوه خاصی ممنوع نیست. اگرچه باید در مقدار مصرف دقت کرد. بعضی میوه ها قند بالایی دارند و شکل خاصی از آنها مانند آب میوه و میوه های خشک نسبت به همتای تازه خود قند و کالری بالاتری دارند.

خرید میوه های ارگانیک باعث می شود تا از عدم وجود آفت کش ها و سموم شیمیایی که ممکن است کیفیت میوه را کاهش دهند، اطمینان حاصل کرد. با این حال در صورت عدم دسترسی به میوه ارگانیک بهتر است از میوه های غیر ارگانیک استفاده کنیم و میوه را از رژیم غذایی حذف نکنیم.

نکته مهم این است که هر باکتری یا آفتی که ممکن است روی میوه باشد را قبل از خوردن با شستشو از بین ببریم. همچنین رعایت نکات زیر از اهمیت بالایی برخوردار است:

  • حذف قسمت های کبود شده میوه که احتمال بیشتری برای وجود باکتری هست
  • نگهداری میوه در بخش جداگانه ای از یخچال تا در معرض مواد گوشتی خام نباشند
  • پرهیز از مصرف لیمو از پیش بریده شده
  • نوشیدن آب میوه پاستوریزه و جوشانده شده

نکته مهم در بارداری

میوه منبعی عالی از مواد مغذی مورد نیاز بدن در حین بارداری است. میوه ویتامین، فولات، فیبر و مواد مغذی دیگر بدن را فراهم می کند که به سلامت مادر و بچه کمک می کند. همچنین در تسکین درد و برخی مشکلات رایج دوران بارداری نیز نقش دارد.

زنان باردار باید حداقل ۵ قطعه میوه و سبزیجات در طی روز استفاده کنند. ۱۲ میوه ای که ر این مقاله به آنها اشاره شده است به طور خاص انتخاب های خوبی برای دوران بارداری هستند. زنان باردار همچنین باید دریافت میوه خشک و آب میوه را محدود کنند چرا که ممکن است نسبت به میوه تازه کالری و انرژی بیشتری داشته باشند.

بیمارستان ابن سینا

کلینیک تغذیه بیمارستان ابن سینا با بهره گیری از پزشکان متعهد و متخصص آماده ارائه انواع مشاوره های تغذیه به مراجعین محترم است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا نوبت دهی با شماره ۴۷۹۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *