به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  عفونی  / .  افزایش شیوع کرونا در پایان اوج گیری آنفلونزا
شیوع کرونا

ساب واریانت‌های BA.4 و BA.5 و همچنین دلتا از نیمه دوم تیرماه ۱۴۰۱ پیک هفتم در ایران را آغاز کردند. اگرچه تعداد مبتلایان کمتر از پیک پنجم با زیرسویه‌های BA.1 BA.2 خواهد بود، اما موارد بستری و فوتی نسبت به ابتلا بیشتر خواهد شد.

با گذشت زمان از واکسیناسیون، ایمنی جمعی کاهش یافته و افزایش شیوع کرونا به چشم میخورد که گریز ایمنی دارند؛ بنابراین خطر ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ افزایش یافته است. به نظر می‌رسد که سویه‌های BA.4 و BA.4 نسبت به امیکرون اولیه کمی شدیدتر است، افراد مبتلا به سویه امیکرون علائمی شبیه به سرماخوردگی را تجربه کرده و پس از گذشت دو یا سه روز، بهبود پیدا می‌کردند، اما این موضوع درمورد سویه‌های BA.4 و BA.5 جدی‌تر است.

 

در ماه‌های اخیر که شیوع آنفلوآنزا در دنیا و کشور بالا بود، کمتر خبری از ویروس کرونا به گوش می‌رسید و همین امر باعث شد تا بسیاری از افراد ماسک‌ها را کنار بگذارند و به طورکلی پروتکل‌های بهداشتی را فراموش کنند اما این روزها که اوج آنفلوآنزا به پایان رسیده، بار دیگر خبر از ظهور ویروس جدید کرونا در دنیا شنیده می‌شود که باز هم نگرانی از ماسک‌زدن‌های طولانی و استفاده از الکل و موارد دیگر را در افراد ایجاد کرده است.البته باید توجه کرد که طبق اعلام متخصصان و مسئولان بهداشتی حوزه سلامت، بروز سالیانه آنفلوانزا به‌طور معمول دارای سه موج است؛ موج اول بروز بیماری معمولا در ابتدای فصل پاییز رخ می‌دهد. موج دوم معمولا با شدت کمتر از اولی، در ماه‌های بهمن و اسفند بوده و موج سوم، در اردیبهشت‌ماه سال بعد رخ می‌دهد.

 

علائم سویه BA.4 و BA.5 تفاوتی با گونه‌های قبلی ندارند. این علائم شامل موارد زیر است:

  • سرفه
  • تب
  • بدن درد
  • کلافگی
  • تنگی نفس
  • درد چشم یا سردرد
  • آبریزش بینی و چشم
  • خس خس و سنگینی سینه
  • اختلال در حس بویایی و چشایی
  • در برخی موارد اسهال و استفراغ

 

هشدارهای سازمان بهداشت جهانی مبنی بر وضعیت اورژانسی کووید-۱۹ است،کاهش روزافزون مراقبت‌های بهداشتی، استفاده‌نکردن از ماسک و کاهش واکسیناسیون می‌تواند اجازه ورود سویه جدیدی از کرونا را صادر کند. شکاف‌هایی که در تست کرونا و واکسیناسیون کووید ایجاد شده، شرایط را برای واریانت جدید آماده کرده است. از زمان شناسایی اومیکرون از سوی سازمان بهداشت جهانی حدودا یک سالی می‌گذرد و از آن زمان این سویه در حال گسترش و جهش است. در حال حاضر نیز با بیش از ۵۰۰ زیرشاخه در دنیا در حال چرخش است.

 

درمان کرونای جدید:

اگر بیمار از نظر سیستم ایمنی مشکلی نداشته باشد و دچار بیماری زمینه‌ای یا علائم طولانی مدت نباشد، معمولا با درمان‌های علامتی مانند استفاده از مایعات فراوان،مُسکن و… بهبود می‌یابد و نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک نیست و تنها استراحت و درمان علامتی کفایت می‌کند. در صورتی که بیمار دارای سن بالا،‌ بیمای مزمن یا ضعف سیستم ایمنی باشد، با توجه به ریسک بالای پیشرفت بیماری و مشکلات سیستم تنفسی، بهتر است حتما در صورت نیاز در بیمارستان درمان شود.

 

مدت قرنطینه کرونای جدید:

برای بیماران با علائم خفیف قرنطینه از ۵ تا ۷ روز و برای بیماران با علائم متوسط و بیشتر، قرنطینه تا ۱۰ روز توصیه می‌شود،البته تاکید این است که پس از گذشت این دوران و حضور مجدد در جامعه از ماسک‌های استاندارد استفاده کنند.

 

چگونه از وقوع پیک جدید ایمن بمانیم؟

در ادامه به برخی نکاتی که باید برای جلوگیری و مهار پیک جدید کرونا رعایت کنیم اشاره میکنیم:

 

  • از ماسک های با کیفیت استفاده کنید

توجه داشته باشید که هنوز هم ماسک یکی از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه ابتلا به کروناست. در این میان افرادی هستند که دیگر ماسک زدن را ضروری نمی‌دانند و بدون ماسک در مکان‌های خطرآفرین تردد می‌کنند. باید گفت که هنوز کرونا تمام نشده و استفاده از ماسک، لازمه جلوگیری از شیوع و قطع زنجیره کرونا می‌باشد. از ماسک های باکیفیت پزشکی یا ماسک های پارچه‌ای که به رعایت استانداردهای اعلام شده تهیه می‌شوند استفاده کنید.

 

  • فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید

حتی الامکان از حضور در محیط‌های بسته و شلوغ خودداری نمائید و در صورت حضور حتماً از ماسک استفاده نمائید. تهویه مطبوع هوا در محیط‌های سربسته از دیگر اقدامات مهم و ضروری است.

 

  • واکسیناسیون خود را تکمیل کنید

تحقیقات نشان داده‌است افرادی که حداقل دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند کمتر به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شده‌اند. همچنین مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد واکسینه به طور محسوسی کمتر است. در کشور ایران مانند دیگر کشورهای جهان بیشتر مردم یک یا دو دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند و به آن اکتفا نموده‌اند؛ اما حال که خبرها ناشی از وقوع پیک جدید به میان است، سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشتی بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم تاکید زیادی کرده‌اند.

 

  • تست PCR کرونا انجام دهید

یکی از موثرترین راه‌ها به جهت کاهش تعداد مبتلایان، انجام تست کرونا می‌باشد. در صورتی که علائمی دارید که از علائم مربوط به کرونا خوانده شده، در اولین قدم خود را قرنطینه کرده و استراحت نمائید. پس از گذشت ۲ روز از شروع علائم نسبت به انجام تست PCR اقدام نمائید. همچنین به جهت کاهش این زنجیره از مراجعه به آزمایشگاه خودداری کرده و در منزل اقدام به انجام نمونه گیری نمائید. آزمایشگاه بیمارستان ابن سینا امکان انجام تست کرونا در منزل را برای شما فراهم کرده است تا با آسودگی خاطر از خدمات آزمایشگاهی با کیفیت بالا در منزل استفاده نمائید.

 

مجتمع درمان در منزل ابن سینا:

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی-پرستاری در زمینه ی خدمات:سرم تراپی،تعویض سوند مثانه با وسایل مصرفی،خون گیری وریدی،سرم تراپی،تزریق داخل عضله،تزریق داروی داخل وریدی،تعویض پانسمان(زخم بسترفزخم دیابتی و سوختگی)،کشیدن بخیه،اکسیژن تراپی با ماسک و نازال،گرفتن فشار خون و کنترل علائم حیاتی،تنظیم دستگاه مراقبت های ویژه،انجام گاواژ،تعویض بگ کلستومی،حمام بیمار در منزل،فصد خون توسط پرستار،کار شیفت ۲۴ ساعته ICU پرستار ویژه،گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی ،کمک پرستار ۲۴ ساعته،،ویزیت پزشک عمومی،ویزیت پزشک متخصص،ویزیت پزشک فوق تخصص را در منزل شمارا ارائه کند.برای اخذ خدمت کافیست با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:

 ۰۹۳۹۷۷۸۳۳۶۲ _۴۷۹۰۰ – ۰۲۱

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *