اولا ویروس های کووید ۱۹ و آنفولانزا هر دوی آنها به بیماری تنفسی منجر می شوند که از طیف وسیعی از بیماری ها از بدون علامت و خفیف گرفته تا شدید و مرگ را شامل می شوند.دوما هر دو ویروس از طریق تماس، قطرات ( دراپلت) و ترشحات آلوده منتقل می شوند و در نتیجه همان اقدامات بهداشت عمومی مانند بهداشت دست و رعایت نکات تنفسی (سرفه داخل آرنج یا درون دستمال و بلافاصله به زباله انداختن) اقدامات مهمی است که می توان برای جلوگیری از عفونت انجام داد.
تفاوت کووید ۱۹ و آنفولانزا چیست ؟
سرعت انتقال یکی از تفاوت های اصلی بین دو ویروس است. آنفولانزا نسبت به کووید ۱۹ دوره نهفتگی کوتاه تری ( زمان میان وارد شدن ویروس به بدن و ظاهر شدن علائم) و همچنین فاصله انتقال پیاپی کوتاه تر ( مدت زمان انتقال به دو کیس متوالی )دارد. فاصله انتقال پیاپی در ویروس کووید ۱۹ بین ۵ تا ۶ روز تخمین زده شده است اما در مورد آنفولانزا ۳ روز است. این بدان معنی است که آنفولانزا می تواند سریعتر از کووید ۱۹ منتقل شود.علاوه بر این در ۳ تا ۵ روز اول بیماری و یا انتقال پیش از علائم – انتقال ویروس پیش از ظاهر شدن علائم یکی از روش های اصلی انتقال آنفولانزا است.
کودکان نقش مهمی در انتشار آنفولانزا در جامعه دارند. اما در کووید ۱۹ اطلاعات اولیه نشان می دهد که کودکان کمتر از بزرگسالان تحت تاثیر بیماری قرار می گیرند و میزان حمله بالینی در سنین ۰ تا ۱۹ سالگی پایین است.
کسانی که بیشتر در معرض عفونت آنفلوانزای شدید هستند ، کودکان ، زنان باردار ، افراد مسن ، کسانی که دچار بیماری های زمینه ای هستند و کسانی که بیماری نقص سیستم ایمنی دارند را شامل می شوند. در کووید ۱۹ درک فعلی ما این است که سن بالاتر و بیماری های زمینه ای خطر ابتلا به عفونت شدید را افزایش می دهد.
چه مداخلات پزشکی برای ویروس های کووید ۱۹ و آنفولانزا وجود دارد؟
موثرترین راه برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و ابتلا به کووید-۱۹ و آنفولانزا شدید، واکسیناسیون با هر دو واکسن است.
در آخر لازم به ذکر است که واکسن مورد نیاز این بیماری در مرکز درمانی بیمارستان ابن سینا موجود است،همچنان برای دریافت خدمات درمانی در منزل شما،کافیست در هرساعت از شبانه روز جهت اخذ خدمت با شماره ۴۷۹۰۰ – ۰۲۱تماس حاصل بفرمایید.