اکو مری روشی است که از اکوکاردیوگرافی به منظور بررسی و معاینه ساختار و عملکرد قلب استفاده می کند.
اکو مری چیست ؟
اکو مری روشی است که از اکوکاردیوگرافی به منظور بررسی و معاینه ساختار و عملکرد قلب استفاده می کند. در حین انجام این روش یک مبدل که شبیه به میکروفون است امواج صوتی اولتراسونیک ارسال می کند. هنگامی که مبدل در موقعیت و زاویه های خاصی قرار می گیرد، این امواج از طریق پوست و دیگر بافت های بدن به سمت بافت های قلب حرکت می کنند که در آنجا این امواج ساختار قلب را اکو می کنند. مبدل امواج برگشتی را جمع آوری می کند و آنها را به یک کامپیوتر ارسال می کند و کامپیوتر تصاویر اکو ها را به شکل دیواره و دریچه های قلب نمایش می دهد.
اکوکاردیوگرافی سنتی با قرار دادن مبدل بر روی سطح سینه انجام می شود. به این روش اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک گفته می شود. اکومری با وارد کردن یک پروب همراه با مبدل از راه مری انجام می شود. این روش تصویر واضح تری از قلب ارائه می کند چرا که امواج صوتی لازم نیست از پوست، عضلات و یا بافت های استخوانی عبور کنند. از آنجا که قلب و مری در کنار یکدیگر قرار دارند پروب اکومری در موقعیت نزدیکی نسبت به قلب قرار می گیرد.
داشتن اضافه وزن و بیماری های خاص ریوی می تواند بر تصاویر به دست آمده از قلب به روش سنتی تاثیر بگذارد. برخی از عارضه های قلبی با استفاده از اکومری بهتر دیده می شوند که می توان به اختلالات دریچه میترال، لخته یا توده های داخل قلب، پارگی پوشش آئورت و ساختار و عملکرد دریچه های مصنوعی قلب اشاره کرد.
عوارض اکومری
برخی عوارض و ریسک های احتمالی شامل موارد زیر است:
- مشکلات تنفسی
- مشکلات ریتم قلب
- خون ریزی
- آسیب دیدگی دندان، دهان، گلو یا مری
در صورتی که مبتلا به برخی بیماری های مربوط به مری همچون واریس مری، انسداد یا تنگی مری و یا پرتو درمانی در حوزه در ناحیه مری هستید ممکن است قادر به انجام اکو مری نباشید. قبل از انجام این روش پزشک با دقت شرایط بیمار را مورد بررسی قرار می دهد.