به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  چگونه از موج جدید کرونا و شیوع پیک هشتم جلوگیری کنیم؟
ebnesina covid

XBB زیرسویه های از BA.2.10.1 و BA.2.75 هستند که دارای درصد شیوع جهانی ۱.۳٪ دارند. داده های فعلی نشان نمی دهد که تفاوت های اساسی در شدت بیماری برای زیرسویه های مختلف XBB* وجود داشته باشد. با این حال، شواهد اولیه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد در مقایسه با سایر زیرشاخه‌های Omicron، خطر عفونت مجدد در زیرسویه XBB کرونا بیشتر است. موارد عفونت مجدد در درجه اول محدود به کسانی است که در دوره قبل از Omicron به کرونا مبتلا شده بودند. زیرسویه XBB کرونا جهش هایی زیادی دارد که موجب شده بتواند از سیستم ایمنی فرد عبور کند و در موارد موجب مرگ بیمار شود.

زیرسویه XBB کرونا باید به دقت بررسی شود و محققان باید داده های موجود را براساس قابلیت انتقال، شدت بالینی و پتانسیل زیر سویه در فرار از سیستم ایمنی و تأثیر آن بر تشخیص، درمان، و اثربخشی واکسن ها در پیشگیری از عفونت و یا بیماری شدید ارزیابی کنند. زیرسویه XBB کرونا  که از زیرشاخه BA.2 ویروس SARS-CoV-2 می آید، به آرامی در سراسر جهان پخش شده است و موارد COVID-19 را در برخی کشورها افزایش داده است.

 

آیا گونه XBB خطرناک تر از گونه های قبلی است؟

آخرین داده‌های پزشکی نشان می‌دهد که نوع XBB تغییرات بیش‌تری در DNA نسبت به زیرشاخه‌های قبلی امیکرون دارد. این سویه به گونه‌ای جهش یافته که به آن یک مزیت مضاعف برای فراتر رفتن از آنتی‌بادی‌های افزایش یافته از طریق واکسیناسیون یا عفونت طبیعی می‌دهد.

کارشناسان به ایندیپندنت گفته اند که XBB و BQ.1 هر دو بسیار مقاوم هستند و حتی ممکن است در برابر واکسن های فعلی مصون باشند.

به نظر می رسد XBB می تواند سریع تر از نوع BA.5 گسترش یابد، اما تاکنون شواهد قطعی وجود ندارد که باعث بیماری شدیدتر شده باشد. سویه BQ.1 نیز حاوی جهش هایی است که به ویروس کمک می کند از ایمنی واکسن فرار کند.

 

علائم و نشانه‌های ابتلا به XBB و BQ.1 چیست؟

از دست دادن حس بویایی یا چشایی با امیکرون و زیرسویه‌های آن در مقایسه با دلتا حدود ۸۰ درصد کمتر است. از ان جهت که زیرسویه‌های جدید XBB و BQ.1 که از خانواده اومیکرون می‌باشند ممکن است علائمی مانند اومیکرون داشته باشند، گلودرد در موارد مبتلا به امیکرون نسبت به دیگر زیرسویه‌ها ۸ برابر شایع تر است.

 

  • بدن درد و گرفتگی عضلات
  • احساس کلافگی
  • تب و لرز
  • در برخی موارد اسهال و استفراغ
  • اختلال در حس بویایی و چشایی
  • خس خس و سنگینی سینه
  • احساس درد در ناحیه چشم و یا سردرد
  • تنگی نفس

 

چگونه از موج جدید کرونا و شیوع پیک هشتم جلوگیری کنیم؟

قطعاً تاکنون این موارد را زیاد شنیده‌اید، اما هنوز هم ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدامات مهمی هستند که می‌توانیم برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا انجام دهیم. حالاکه آمار کرونا در کشور رو به افزایش است، باید توجه کنیم و با رعایت نکاتی ساده از شیوع پیک هشتم و موج جدید کرونا جوگیری کنیم. در ادامه به برخی نکاتی که باید برای جلوگیری و مهار پیک جدید کرونا رعایت کنیم اشاره میکنیم:

به شاخص های کووید در منطقه خود توجه کنید

برای جلوگیری از وقوع موج جدید کرونا، آمار مبتلایان به کرونا را در منطقه خود رصد کنید. یک راه آسان برای این کار، کنترل رنگ بندی‌های روزانه ارائه شده توسط مقامات بهداشتی کشور است. رنگ آبی نشان دهنده وضعیت عادی است، رنگ زرد نسبتاً پرخطر و رنگ قرمز نشان دهنده وضعیت خطرناک است. با آگاهی از وضعیت منطقه و شهر خود ‌می‌توانید به محض تغییر رنگ‌بندی، اقدامات لازم و پیشگیرانه را انجام دهید.

 

از ماسک های با کیفیت استفاده کنید

توجه داشته باشید که هنوز هم استفاده از ماسک یکی از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه ابتلا به کروناست. در این میان افرادی هستند که دیگر ماسک زدن را ضروری نمی‌دانند و بدون ماسک در مکان‌های خطرآفرین تردد می‌کنند. باید گفت که هنوز کرونا تمام نشده و استفاده از ماسک، لازمه جلوگیری از موج جدید کرونا، شیوع پیک هشتم و قطع زنجیره کرونا می‌باشد. از ماسک های باکیفیت پزشکی یا ماسک های پارچه‌ای که به رعایت استانداردهای اعلام شده تهیه می‌شوند استفاده کنید.

 

فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید

حتما این جمله را زیاد شنیده‌اید اما تنها راه قطع زنجیره و مهار پیک کرونا رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. حتی الامکان از حضور در محیط‌های بسته و شلوغ خودداری نمائید و در صورت حضور حتماً از ماسک استفاده نمائید. تهویه مطبوع هوا در محیط‌های سربسته از دیگر اقدامات مهم و ضروری است.

 

واکسیناسیون خود را تکمیل کنید

تحقیقات نشان داده‌است افرادی که حداقل دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند کمتر به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شده‌اند. همچنین مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد واکسینه به طور محسوسی کمتر است. در کشور ایران مانند دیگر کشورهای جهان بیشتر مردم یک یا دو دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند و به آن اکتفا نموده‌اند؛ اما حال که خبرها ناشی از وقوع پیک جدید وموج جدید کرونا به میان است، سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشتی بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم تاکید زیادی کرده‌اند.

 

تست PCR کرونا انجام دهید

یکی از موثرترین راه‌ها به جهت کاهش تعداد مبتلایان، انجام تست کرونا می‌باشد. در صورتی که علائمی دارید که از علائم مربوط به کرونا خوانده شده، در اولین قدم خود را قرنطینه کرده و استراحت نمائید. پس از گذشت ۲ روز از شروع علائم نسبت به انجام تست PCR اقدام نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *