به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  کمای دیابتی چیست؟
کمای دیابتی

کمای دیابتی چیست؟

علائم،عوامل و عوارض کمای دیابتی را بشناسید:

اگر کمای دیابتی اتفاق بیفتد در حالی که زنده هستید، با اینحال نمی توانید به تحریکات بیرونی پاسخ بدهید، اگر به موقع درمان صورت نگیرد، کمای دیابتی می تواند منجر به مرگ شود. برای آشنایی بیشتر در مورد کمای دیابتی و درک علل ، علائم و درمان های موجود ادامه مطلب را بخوانید:

دلیل کمای دیابتی چیست؟

کمای مرتبط با دیابت دو دلیل دارد:

با هیپوگلیسمی، سطح قند خون به زیر ۵۴ میلی گرم در دسی لیتر می رسد (که به شدت پایین تلقی می شود)، و قند خون کافی برای اساسی ترین نیازهای مغز وجود ندارد.

در هیپرگلیسمی، بدن – به ویژه کلیه‌ها – نمی‌تواند بار بیش از حد قند را مدیریت کند.

عواملی که ممکن است منجر به کمای دیابتی شود :

در صورت استفاده از پمپ انسولین باید به طور مرتب قند خون خود را بررسی کنید. اگر پمپ از کار بیفتد یا لوله (کاتتر) پیچ خورده یا از جای خود بیفتد توزیع انسولین متوقف شده که کمبود آن منجر به کتواسیدوز دیابتی می شود.

هنگام بیماری یا آسیب دیدگی سطح قند خون برخی اوقات به طرز چشمگیری افزایش می یابد. اگر دیابت نوع ۱ داشته باشید و مقدار انسولین خود را افزایش ندهید این امر منجر به کتواسیدوز دیابتی می شود. شرایط پزشکی مانند نارسایی احتقانی قلب یا بیماری کلیوی نیز خطر ابتلا به سندرم هایپراسمولار دیابتی را افزایش می دهد.

در صورت ضعیف مدیریت کردن قند خون یا عدم استفاده از داروها طبق دستورالعمل پزشک در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عوارض طولانی مدت و کما دیابتی قرار دارید.

 برخی اوقات افراد مبتلا به دیابت که اختلال در خوردن دارند نیز ترجیح می دهند از انسولین خود به امید کاهش وزن استفاده نکنند. این یک عمل خطرناک و تهدید کننده زندگی است که خطر کما دیابتی را افزایش می دهد.

الکل اثرات غیرقابل پیش بینی بر قند خون دارد. به دلیل اثرات تسکین دهنده الکل ممکن است برای شما مشکل باشد که بدانید چه زمانی علائم قند خون پایین دارید. این امر خطر ابتلا به کما دیابتی ناشی از افت قند خون را افزایش می دهد.

مواد مخدر مانند کوکائین خطر ابتلا به سطح شدید قند خون و بیماری های مرتبط با کما دیابتی را افزایش می دهند.

علائم کمای دیابتی :

علائم کمای دیابتی بسته به علت متفاوت خواهد بود. برخی از علائم زیر در صورت هیپوگلیسمی شدید(افت قند خون) وجود دارد که شامل:

Diabetic Coma 2

علائم کما مربوط به دیابت مرتبط با هایپرگلیسمی( قند خون بالا) شامل موارد زیر است:

با هایپرگلیسمی شدید ، ممکن است بدن  به کتواسیدوز دیابتی وارد شود ، که می تواند با یا بدون کمای دیابتی رخ دهد. این زمانی است که کبد شروع به تجزیه چربی برای سوخت می کند و کتون(اسیدهای سمی) تولید می شود، زیرا بدن انسولین کافی ندارد. کتون ها  با آزمایش ادرار یا خون قابل  تشخیص هستند، قابل ذکر است که سطوح بالای کتون ها تهدید کننده حیات بوده و سطح بالای آن با علایم بیماران مرتبط می باشد. کتواسیدوز دیابتی در بین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ شایع تر است اما می تواند در دیابت نوع ۲ نیز رخ دهد.

عوارض کمای دیابتی :

اگر کمای دیابتی درمان نشود، می تواند منجر به آسیب دائمی مغز و مرگ شود.

Diabetic Coma 3

برای کمای دیابتی چه باید کرد:

درمان سریع می تواند به جلوگیری از آسیب مغزی و مرگ کمک کند. اگر با فردی هستید که به نظر می رسد قند خونش بالا یا پایین است و هنوز بیدار است، سعی کنید از یک مانیتور قند خون، که گلوکومتر نیز نامیده می شود، استفاده کنید تا متوجه شوید که آیا دچار هیپوگلیسمی یا هیپرگلیسمی است یا خیر.

اگر قند خون بیمار پایین است (۷۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر)، در اسرع وقت به آنها ۱۵ گرم کربوهیدرات بدهید که  می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نصف لیوان نوشابه معمولی، نه رژیمی.
  • نصف لیوان آب پرتقال.
  • حدود ۳ قاشق چایخوری شکر یا عسل
  • قرص گلوکز.

پس از مصرف کربوهیدرات ها، ۱۵ دقیقه صبر کنید و دوباره سطح قند خون آن ها را بررسی کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که گلوکز بیمار در محدوده نرمال تری قرار گیرد و فرد تحت درمان دیگر علائمی نداشته باشد. قابل ذکر است در صورتی که بیمار هوشیار نباشد به هیچ عنوان از طریق دهان به بیمار چیزی ندهید.

خدمات در منزل بیمارستان ابن سینا:

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی-پرستاری در زمینه ی خدمات:سرم تراپی،تعویض سوند مثانه با وسایل مصرفی،خون گیری وریدی،تزریق داخل عضله،تزریق داروی داخل وریدی،تعویض پانسمان(زخم بسترفزخم دیابتی و سوختگی)،کشیدن بخیه،اکسیژن تراپی با ماسک و نازال،گرفتن فشار خون و کنترل علائم حیاتی،تنظیم دستگاه مراقبت های ویژه،انجام گاواژ،تعویض بگ کلستومی،حمام بیمار در منزل،فصد خون توسط پرستار،کار شیفت ۲۴ ساعته ICU پرستار ویژه،گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی ،کمک پرستار ۲۴ ساعته،،ویزیت پزشک عمومی،ویزیت پزشک متخصص،ویزیت پزشک فوق تخصص را در منزل شمارا ارائه کند.

کمای دیابتی یک عارضه جدی است که می تواند کشنده باشد. و هر چقدر پروسه ی درمان به تاخیر بیفتد، احتمال مرگ افزایش می یابد. این عارضه دیابتی نادر است. اما آن قدر جدی است که همه بیماران باید اقدامات احتیاطی را انجام دهند.

پیشگیری از کمای دیابتی:

بهترین راه برای جلوگیری از کمای دیابتی این است که قند خون خود را تا حد امکان در حد متعادل نگه دارید.

 

خواندن مطالب مرتبط:

زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی

 مهم ترین روش برای پیشگیری از زخم پای دیابتی و آسیب پاها حفظ سطح قند خون در محـدوده طبیعـی ،تغذیه صحیح, ورزش و رعایت بهداشت فردی است.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *