به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

کووید ۱۹ و مشکلات گوارشی

اثرات ماندگار کووید ۱۹ بر مشکلات گوارشی

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ بوده‌اند در طی یک سال پس از عفونت در معرض خطر ابتلاء به اختلالات گوارشی از جمله مشکلات کبدی، پانکراتیت حاد، سندرم روده تحریک‌پذیر، رفلاکس اسید و زخم در پوشش معده یا قسمت فوقانی روده هستند.

بر اساس مطالعه ای که در ۸ مارس ۲۰۲۳ در ژورنال Nature Communications منتشر شد، افرادی که COVID-19 داشته اند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات گوارشی جدید و طولانی مدت هستند.

کرونا ویروس

هم چنان مطالعه‌ای که توسط تیمNICE بریتانیا انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که در بالاترین خطر ابتلا به کووید درازمدت قرار دارند عبارتند از: سالمندان، زنان و بیمارانی که پنج علامت یا بیشتر در هفته اول بیماری داشتند.

عملکرد و اجزای دستگاه گوارش :

دستگاه گوارش شامل دهان، گلو، مری، معده، روده‌های کوچک و بزرگ، راست روده و مقعد و همچنین اندام‌هایی مانند کبد و پانکراس است که آنزیم‌هایی را برای کمک به هضم غذا و مایعات تولید می‌کنند.

از سال ۲۰۲۰، ما می دانیم که ذرات ویروسی که باعث بیماری ریوی می شوند، دستگاه گوارش (GI) را نیز آلوده می کنند از جمله: مری، معده، روده کوچک و روده بزرگ.طبق بررسی ها شرایط GI از مشکلات معده خفیف،تا شرایط تهدید کننده زندگی مانند نارسایی کبد و پانکراتیت حاد متغیر است.

قابل یادآوری است، ناراحتی دستگاه گوارش که شش ماه یا بیشتر طول می‌کشد ممکن است نشانه‌ای از کووید طولانی باشد.

کرونا ویروس

پزشکان کلینیک گوارش و کبد بیمارستان ابن سینا با بهره گیری از تخصص و تجربه خود آماده ارائه خدمات به افراد مبتلا به مشکلات گوارش و اختلالات کبد هستند.

علائم طولانی مدت و تظاهرات بالینی :

محققان بر اساس علائم ارائه شده دو دسته بزرگ از این سندرم را شناسایی کرده اند.

  • یک دسته عمدتاً با علائم تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس نشان داده می شود، اما شامل خستگی و سردرد نیز می شود.
  • دسته دوم علائمی هستند که نشان دهنده این است که عفونت COVID-19 می تواند تقریباً هر سیستم اندامی را تحت تأثیر قرار دهد.

اثرات چند اندامی می تواند بسیاری از سیستم های بدن از جمله قلب، ریه، کلیه، پوست و مغز و گوارش را درگیر کند.

ویدیوی آیا کودکان هم ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوند؟

علائم گوارشی کرونا در بزرگسالان چیست؟

به طور قابل توجهی واضح است که دستگاه گوارش به عنوان یک مخزن برای ویروس عمل می کند، علائم اصلی که می تواند در دراز مدت رخ دهد عبارتند از: اسهال، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، همراه با افزایش آنزیم های کبدی.

بیماران مبتلا به بیماری های مزمن در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عواقب طولانی مدت هستند.

تفاوت علائم گوارشی کرونا با مسمومیت :

ویروس کرونا علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند تب و سرفه دارد. از طرفی علائم گوارشی کرونا شباهت‌هایی هم با مسمومیت‌های غذایی دارد. استفراغ، اسهال و بی‌اشتهایی از جمله‌ این علائم هستند. مشکلات گوارشی در مسمومیت غذایی همراه با تب نیست، در حالی که در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ عموما این نشانه‌ها همراه با تب هستند. مسمومیت‌های غذایی معمولا تا ۴۸ ساعت بهبود پیدا می‌کنند؛ در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه شود تا علت بیماری مشخص شود.

شواهد موجود در زمینه اثرات کووید طولانی بر گوارش :

محققان آمریکایی دریافتند که به‌طورکلی احتمال ابتلاء به اختلالات گوارشی در افراد مبتلا به کووید -۱۹ در مقایسه با افرادی که به این ویروس آلوده نشده بودند ۳۶ درصد بیشتر بود.

محققان توضیح دادند که در مقایسه با بیماران گروه‌های کنترل، افرادی که کووید -۱۹ داشتند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به زخم در پوشش معده یا روده کوچک قرار داشتند. خطر ابتلاء به بیماری رفلکس اسید معده نیز ۳۵ درصد و خطر ابتلاء به پانکراتیت حاد ۴۶ درصد افزایش یافته بود. همچنین در مقایسه با گروه‌های کنترل، بیمارانی که ویروس را داشته‌اند، ۵۴ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر قرار داشتند، همچنین ۴۷ درصد بیشتر احتمال وجود داشت که التهاب پوشش معده را تجربه کنند و ۳۶ درصد بیشتر ممکن بود که دچار ناراحتی‌های معده بدون دلیل شوند. علاوه بر این افرادی که کووید -۱۹ داشتند، ۵۴ درصد بیشتر احتمال داشته است که علائم گوارشی مانند یبوست، اسهال، نفخ، استفراغ و درد شکم را تجربه کنند.

تأثیر کروناویروس بر سیستم ایمنی روده ها :

در یک بررسی دیگر، محققان کالج کینگ لندن نمونه‌هایی از دستگاه گوارش بیمارانی که پس از تشخیص ابتلاء به کووید ۱۹ در طول موج اول پاندمی جان خود را از دست دادند، بررسی کردند.

بافت لنفوئیدی در روده به طور معمول جمعیت میکروبی روده را سالم نگه می‌دارد که برای سلامتی ضروری هستند. محققان مشاهده کردند سیستمی که به طور معمول ترکیبات جوامع میکروبی را تنظیم می‌کند و به عنوان “پلاک های پیر” (Pyer’s Patches) شناخته می‌شود، در نوع شدید کووید ۱۹ به شدت مختل شده و گروهی از فولیکول‌های لنفاوی که روده‌های کوچک را می‌پوشاند، مستقل از سطوح محلی ویروس تغییر کرده است.

کرونا ویروس

 

 

سوالات متداول:

شواهد نشان می‌دهد که ناراحتی دستگاه گوارش که شش ماه یا بیشتر طول می‌کشد ممکن است نشانه‌ای از کووید طولانی باشد.

اسهال، استفراغ، دل‌پیچه، دردهای شکمی و بی‌اشتهایی شایع‌ترین علائم گوارشی کرونا در بزرگسالان است.

تحقیقات نشان می دهد افرادی که مبتلا به کووید-۱۹ بوده‌اند، به طور کلی ۳۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات گوارشی (GI) در سال بعد از عفونت نسبت به افرادی هستند که به این بیماری مبتلا نشده‌اند.

اگر اسهال شما شدید و مکرر و همراه با دل درد است و در روند زندگی اختلال ایجاد می‌کند یا خفیف است، ولی بیشتر از پنج تا هفت روز ادامه پیدا کرده یا با خون همراه است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • دو برابر افزایش خطر مرگ
  • سه برابر افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان
  • دو برابر افزایش خطر ابتلا به کووید طولانی و خستگی مزمن.
  • سه برابر افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی و اختلالات لخته شدن خون.

COVID-19 با افزایش ​​خطر علائم طولانی مدت گوارشی و IBS مرتبط است.

صحبت آخر:

در حالی که برخی از علائم کووید طولانی مدت، علیرغم درمان های مختلف می توانند برای ماه ها غیرقابل درمان باشند، با این حال بسیاری از علائم گوارشی قابل درمان هستند.

رفرنس: منبع ۱ / منبع ۲

کرونا ویروس

واحد خدمات در منزل ابن سینا

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی-پرستاری در زمینه ی خدمات: انجام سریع تست کرونا در منزل، سرم تراپی،تعویض سوند مثانه با وسایل مصرفی،خون گیری وریدی،تزریق داخل عضله،تزریق داروی داخل وریدی،تعویض پانسمان(زخم بسترفزخم دیابتی و سوختگی)،کشیدن بخیه،اکسیژن تراپی با ماسک و نازال،گرفتن فشار خون و کنترل علائم حیاتی،تنظیم دستگاه مراقبت های ویژه،انجام گاواژ،تعویض بگ کلستومی،حمام بیمار در منزل،فصد خون توسط پرستار،کار شیفت ۲۴ ساعته ICU پرستار ویژه،گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی ،کمک پرستار ۲۴ ساعته،،ویزیت پزشک عمومی،ویزیت پزشک متخصص،ویزیت پزشک فوق تخصص را در منزل شمارا ارائه کند.

خواندن مطالب مرتبط:

1 دیدگاه

  • مژده بازغ, ۴ آذر, ۱۴۰۲ @ ۴:۰۱ ب٫ظ پاسخ

    وای خدا لعنت کنه فردی رو که ویروس ساخت من ام اس داشتم دوبار کرونا گرفتم بعد از اون حدود یکسال دچار مشکل گوارشی رفلاکس معده شدم که دیگه زندگی نفهمیدم ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *