به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  کمک های اولیه در هنگام مسمومیت
First aid during poisoning0

کمک های اولیه در هنگام مسمومیت که همه باید بدانند

مسمومیت عبارت است از جراحت یا مرگ در اثر بلع، استنشاق، لمس یا تزریق انواع داروها، مواد شیمیایی، سم ها یا گازها. بسیاری از مواد - مانند داروها و مونوکسید کربن - فقط در غلظت‌ها یا دوزهای بالاتر سمی هستند. انواع خاصی از پاک کننده ها تنها در صورت بلعیدن مضر هستند، در حالی که برخی دیگر نیز گاز/دود سمی منتشر می کنند. کودکان حتی به مقادیر کمی از داروها و مواد شیمیایی خاص حساس هستند.

نحوه رفتار با فردی که ممکن است مسموم شده باشد به موارد زیر بستگی دارد:

چه زمانی به مسمومیت مشکوک شویم؟

علائم و نشانه های مسمومیت می تواند شرایط دیگری مانند تشنج، مسمومیت با الکل، سکته مغزی و واکنش انسولین را تقلید کند. علائم و نشانه های مسمومیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

First aid during poisoning4

اگر مشکوک به مسمومیت هستید، مراقب سرنخ هایی مانند بطری ها یا بسته های خالی قرص، قرص های پراکنده و سوختگی، لکه ها و بوهای روی فرد یا اشیاء مجاور باشید. در مورد کودک، این احتمال را در نظر بگیرید که او ممکن است از چسب های دارویی استفاده کرده باشد، داروهای تجویزی مصرف کرده باشد یا یک باتری دکمه ای را بلعیده باشد.

First aid during poisoning5

چه زمانی برای کمک تماس بگیرید؟

اگر فرد مورد نظر :

برای توصیف علائم، سن، وزن، سایر داروهایی که مصرف می کند و هر اطلاعاتی که در مورد سم دارید آماده باشید. سعی کنید میزان مصرف و مدت زمانی که فرد در معرض آن قرار گرفته است را تعیین کنید. در صورت امکان، بطری قرص، بسته دارو یا سایر ظروف مشکوک را در دست داشته باشید تا هنگام صحبت با اورژانس، به برچسب آن مراجعه کنید.

بخش اورژانس بیمارستان ابن سینا با بهره گیری شبانه­ روزی از متخصصین ورزیده طب اورژانس و رعایت اصول علمی و استانداردهای ارائه خدمات اورژانس توسط پرستاران حاذق به صورت شبانه ­روزی در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز آماده خدمت رسانی به همه کسانی است که نیاز به اقدامات درمانی فوری و اورژانسی دارند. در این بخش همواره سعی شده است که تا حد امکان تجربه حضور بیمار با کمترین دغدغه و در محیطی آرام و خالی از هیجان و با حفظ حریم شخصی همراه باشد. در صورت بروز علائم هرگونه مسمومیت در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کنید و از خود درمانی و اقدامات دیگر بپرهیزید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۴۷۹۰۰ - ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

هنگام انتظار برای کمک، چه‌کاری باید انجام دهید؟

اقدامات زیر را تا رسیدن کمک انجام دهید:

  • در زمان حادثه یک نفر باید مدیریت بحران را بر عهده بگیرد و منطقه امن(جایی که آلودگی ندارد) را مشخص کنید و سریعا با آب فراوان قسمت های مواجه شده پوست را تمیز کنید و چشم ها را حداقل پنج دقیقه بشویید. تا جایی که ممکن است لباس های آلوده را در آورده و در پلاستیک بگذارید و درب آن را ببندند.

 

  • در ابتدا باید محل آلوده و پاک را مشخص کنید و دانش آموزان و معلمین بدانند که اکثر گازها از هوا سنگین تر هستند لذا در محل آلوده روی زمین دراز نکشند و ننشینند. بلکه بایستند و با حالت ایستاده و با گرفتن یک مانع مثل ماسک و هر مانع دیگری جلوی دهان از منطقه خارج شوند.

 

  • افرادی که بی هوش هستند، اولین قدم باز کردن راه هوایی فرد است و پس از بازکردن راه هوایی باید از وضعیت تنفس مصدوم آگاه شوید و ضربان و نبض فرد را نیز بررسی کنید و در نهایت اگر فرد نبض نداشت و رنگ پریده و کبود بود باید اقدامات احیاء انجام شود.

 

  • افرادی که دچار بیماری آسم هستند حتما اسپری خود را همراه خود داشته باشند زیرا عوارض در این افراد خیلی شدیدتر از کسانی است که بیماری ریوی ندارند. همچنین افرادی که دچار حساسیت شدید هستند حتما آمپول ضد حساسیت خود را همراه داشته باشند.

 

  • سم خورده‌شده. هرآنچه را که در دهان شخص باقی مانده است خالی کنید. اگر سم مفروض، پاک‌کننده خانگی یا ماده شیمیایی دیگری است، برچسب ظرف را مطالعه کنید و دستورالعمل‌های مسمومیت تصادفی را دنبال کنید.

 

  • مسمومیت روی پوست. با استفاده از دستکش هرگونه لباس آلوده را بردارید. پوست را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در حمام یا با شلنگ بشویید.

 

  • مسمومیت در چشم. حداقل به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمان رسیدن کمک به‌آرامی چشم را با آب خنک یا ولرم شست‌وشو دهید.

 

First aid during poisoning2

 

  • درصورتی‌که فرد استفراغ می‌کند، برای جلوگیری از خفگی، سرش را به یک طرف بچرخانید.

 

  • درصورتی‌که فرد علائمی از حیات مانند حرکت، تنفس یا سرفه نشان نداد، CPR را آغاز کنید.

 

First aid during poisoning3

 

  • از شخصی بخواهید قوطی‌های قرص، بسته‌ها یا ظروف را همراه با برچسب و هرگونه اطلاعات دیگر راجع به سم جمع‌آوری کند و همراه تیم آمبولانس بفرستد.

.

baner darman dar manzel

خدمات در منزل بیمارستان ابن سینا:

بیمارستان ابن سینا امروزه با وجود پزشکان حاذق،پرستاران زبده و کارکنان دلسوز،شرایطی را فراهم نموده تا بهترین، سریع‌ترین، مطمئن‌ترین خدمات گروه پزشکی-پرستاری در زمینه ی خدمات: سرم تراپی، تعویض سوند مثانه با وسایل مصرفی، خون گیری وریدی، تزریق داخل عضله، تزریق داروی داخل وریدی، تعویض پانسمان(زخم بسترفزخم دیابتی و سوختگی)، کشیدن بخیه، اکسیژن تراپی با ماسک و نازال، گرفتن فشار خون و کنترل علائم حیاتی، تنظیم دستگاه مراقبت های ویژه، انجام گاواژ،تعویض بگ کلستومی، حمام بیمار در منزل، فصد خون توسط پرستار، کار شیفت ۲۴ ساعته ICU پرستار ویژه، گفتار درمان، آزمایشگاه، کاردرمان، فزیوتراپی ،کمک پرستار ۲۴ ساعته، ویزیت پزشک عمومی، ویزیت پزشک متخصص، ویزیت پزشک فوق تخصص را در منزل شما ارائه کند.

خواندن مطالب مرتبط:

مسمومیت با قرص برنج

مسمومیت با قرص برنج

قرص برنج (فسفات آلومینیوم) ترکیبی بسیارسمی با فرمول شیمیایی ALP است.افراد با خوردن این قرص، مرگی زجرآور را تجربه می کنند.

مسمومیت حاملگی

مسمومیت حاملگی

پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی Preeclampsia؛ عارضه‌ای جدی است که اگر به موقع درمان نشود، خطرهای جدی برای مادر و جنین به دنبال دارد.

مسمومیت با الکل

مسمومیت با الکل

مسمومیت با الکل معمولاً در اثر مصرف زیاد الکل با شدت بالا (یعنی مصرف مقدار بسیار زیادی الکل در طول دوره افراط در الکل) ایجاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *