به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  هرآنچه از هیستروسکوپی باید بدانید
هیستروسکوپی

هر آنچه از هیستروسکوپی باید بدانید

هیستروسکوپی چیست؟

هیستروسکوپی (hysteroscopy) روشی است که از آن برای بررسی داخل رحم استفاده می‌شود.

این کار با استفاده از هیستروسکوپ انجام می‌شود. تصاویر به دست آمده از داخل رحم، از طریق این دستگاه به یک مانیتور فرستاده می‌شود و پزشک می‌تواند محیط داخل رحم را به خوبی مشاهده کند. این یک روش مناسب با حداقل درد برای مشاهده داخل رحم است که نیازی به بریدگی پوست ندارد و به سرعت انجام می‌شود.

 هیستروسکوپ در واقع لوله ای نازک بوده که دکتر زنان از آن در جهت ورود به واژن و بررسی دهانه رحم و داخل رحم استفاده می‌کند. این لوله نازک دارای لنز دوربین در انتهای بدنه خود می‌باشد که تصاویر را بر مانیتور پزشک نمایان می‌کند. گاهی با استفاده از هیستروسکوپ ابزاری مخصوص به نمونه برداری یا لیزر را وارد واژن و رحم می‌کنند که هیستروسکوپی درمانی به همراه تشخیصی می‌باشد.

انواع هیستروسکوپی و رایج ترین موارد استفاده از آن

از رایج‌ترین علل استفاده از هیستروسکوپی باید به شناسایی علت خونریزی‌های ناشی از قاعدگی‌های نامنظم اشاره کرد. به طور کلی، این روش به دو صورت تشخیصی و درمانی انجام می‌شود.

این روش مناسب برای شناسایی مشکلات رحم، تشخیص علل ناباروری در برخی موارد، تأیید نتایج آزمایش‌هایی همچون هیستروسالپنگوگرافی یا عکس رنگی رحم است که گاهی همراه با لا‌پاراسکوپی یا پیش از اتساع و کورتاژ (D&C) نیز استفاده می‌شود. برخی موارد استفاده از هیستروسکوپی تشخیصی عبارت‌اند از:

  • تشخیص پولیپ و فیبروم (توده‌های غیر سرطانی رحم)
  • بررسی و یافتن علت دردهای لگنی
  • یافتن دلیل سقط مکرر
  • بررسی مسائل و مشکلات باروری از جمله علل نازایی در زنان

راهی برای اصلاح و درمان ناهنجاری‌ها یا بیماری‌های شناسایی‌شده در هیستروسکوپی تشخیصی است که گاهی هم‌زمان با آن و گاهی در زمانی دیگر پس از تشخیص مورد استفاده قرار می‌گیرد. طی هیستروسکوپی درمانی می‌توان ابزار جراحی لازم را از طریق مجرای هیستروسکوپ وارد رحم کرد و به بهبود نقص‌ها و اختلالات رحمی پرداخت. رایج‌ترین موارد استفاده از آن عبارت‌اند از:

  • انجام عمل بیوپسی (نمونه‌برداری بافتی) برای برسی‌های مورد نیاز زیر میکروسکوپ
  • بررسی و تعیین محل قرارگیری دستگاه آی یو دی (IUD) برای پیشگیری از بارداری
  • رفع چسبندگی ناشی از جراحی و عفونت و درنتیجه جلوگیری از توقف قاعدگی یا مشکلات باروری
  • برداشتن و خارج کردن پولیپ‌ها یا فیبروم رحمی

مزایای هیستروسکوپی

از جمله مزایای این پروسه می‌توان به دوران نقاهت کوتاه، بروز کمترین عوارض، کاهش احتمال عفونت به دلیل نداشتن برش، کاهش نیاز به استفاده از مسکن‌ها، جلوگیری از انجام جراحی برداشتن رحم یا هیسترکتومی (مشاهده فیلم) و جلوگیری از باز کردن شکم برای انجام عمل جراحی اشاره کرد.

بهترین زمان برای انجام هیستروسکوپی

بهترین زمان برای انجام این فرایند چندین روز پس از پایان دوره عادت ماهیانه تا یک هفته پس از آن می‌باشد، چرا که در آن زمان پزشک دارای دید بسیار خوبی برای ارزیابی و مشاهده قسمت‌های داخلی رحم است.

نکات مرتبط با آمادگی برای انجام هیستروسکوپی

عمل هیستروسکوپی چگونه انجام می‌شود؟

این روند یک عمل سرپایی محسوب می‌شود که برای انجام آن نیازی به بستری بیمار در مرکز جراحی وجود ندارد. لازم به ذکر است که چنانچه هدف از انجام این پروسه، صرفاً تشخیص بیماری باشد می‌توان بدون بیهوشی و از طریق بی‌حسی اقدام به انجام آن نمود و تقریباً ۱۰ – ۵ دقیقه به طول می انجامد.

اما اگر مقصود از انجام آن، درمان باشد؛ حدوداً ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید و فرد باید تحت بیهوشی سبک قرار گیرد. باید توجه داشت که بیمار در پایان درمان با این فرآیند، ممکن است بستری گردد.

جراحی هیستروسکوپی در بیمارستان ابن سینا توسط بهترین متخصصان قابل انجام می باشد.

جهت مشاوره رایگان و اخذ نوبت جهت عمل هیستروسکوپی تماس بگیرید.

هیستروسکوپی

به طور کلی، هیستروسکوپی چنین روندی خواهد داشت:

چه نکاتی را بعد از انجام عمل هیستروسکوپی باید رعایت کنید؟

دوران نقاهت بعد از عمل

بعضی از خانم‌ها پس از هیستروسکوپی ممکن است گرفتگی عضلات مشابه درد پریود را تجربه می‌کنند که معمولاً پس از چند روز از بین می‌رود. البته رفتارهای بدن بعد از انجام عمل متغیر و ممکن است در افراد  مختلف متفاوت باشد.  بیشتر خانم‌ها احساس می‌کنند می‌توانند یک روز بعد از عمل به فعالیت‌های عادی خود مانند کارهای روزانه برگردند. با این حال ممکن است بعضی از نیاز به بستری شدن در بیمارستان برای یک شب را داشته باشد. ۲ تا ۳ روز پس از عمل خونریزی واژینال طبیعی است. خونریزی شما ممکن است شامل لک شدن تا خیس شدن لباس زیر باشد که به صورت متناوب و هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار باشد. اگر خونریزی شامل لخته‌های خونی بزرگ باشد به پزشک مراجعه کنید.

موارد منع عمل هیستروسکوپی

در صورتی که بانوان یکی از شرایط زیر را برخوردار باشند این پروسه بر روی آن‌ها انجام نمی‌شود و پزشک زمانی دیگر را برای انجام آن تعیین می‌کند که این موارد عبارت‌اند از:

آیا این عمل دردناک است؟

این پروسه در صورت نیاز به انجام جراحی یا تشخیص پزشک با بی حسی یا بیهوشی انجام می‌شود از همین رو در طول انجام عمل هیستروسکوپی افراد هیچ دردی را احساس نمی‌کنند. اما در رابطه با درد پس از این فرایند باید بگویم که احساس درد در افراد مختلف، متفاوت می‌باشد، اغلب زنان دردی ندارند یا ممکن است شدت درد احساس شده بسیار کم باشد که به راحتی قابل تحمل می‌باشد و می‌توان در صورت نیاز از داروهای مسکن استفاده کرد. البته لازم است قبل از انجام هر کاری و مصرف هر نوع داروی با پزشک خودتان مشورت کنید.

بعد از هیستروسکوپی، بارداری صورت می‌گیرد؟

بله بعد از اینکه عمل هیستروسکوپی صورت گرفت، یعنی پولیپ و میوم و یا چسبندگی رحم برطرف شد و از باز بودن لوله رحم اطمینان حاصل گردید، بارداری موفق انجام می‌شود و زوجین باید تحت نظر پزشک خود اقدامات بارداری را انجام دهند.

بیمارستان ابن سینا

با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات و همکاری با پزشکان متخصص زنان و ماماهای باتجربه، توانسته برترین خدمات را به بهترین شکل ممکن به مادران باردار ارائه دهد.

خواندن مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *