patient-faq

سوالات متداول

در این بخش سوالاتی که مراجعین به دفعات از ما پرسیده اند را جمع آوری و در اختیار شما قرار داده ایم:

همشهریان عزیز تهرانی می توانند با استفاده از شماره تلفن 5 رقمی 47900 به راحتی و سادگی هر چه بیشتر با بیمارستان تماس گرفته و خدمت مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

عزیزان دیگر استان ها نیز می توانند با گرفتن پیش شماره 021 در ابتدای شماره 47900 با این مرکز تماس بگیرند.

ساعت ملاقات بخش های عادی همه روزه از ساعت 14 الی 16 و بخش ویژه ساعت 15 الی 16 است.

شایع ترین علائم کووید 19 یا کروناویروس تب، خستگی و سرفه خشک هستند. این علائم معمولا خفیف هستند و به صورت تدریجی ایجاد می شوند. بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی WHO بیماری در بیش از 80 درصد موارد خفیف است. در حدود 14 درصد موارد بیماری شدید می شود و به پنومونی یا ذات الریه و مشکلات تنفسی منجر می شود، در همین حال حدود 5 درصد دچار شرایط بحرانی می شوند که شامل نارسایی تنفسی، شوک عفونی و نارسایی چندین عضو بدن است.

آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) در درمان بیماری های باکتریایی موثر هستند اما بیماری کووید-19 یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک در درمان آن نقشی ندارد.

خیر. لذا استعمال الکل یا کلرین بر روی پوست بدن سبب جلوگیری از بیماری نخواهد شد. تنها قسمتی که استعمال الکل و کلرین بر روی آن توصیه می شود بر روی دست ها است.

این بیماری می تواند کودکتان را هم مبتلا کند اما میزان آن بسیار پایین است. (بر طبق گزارشی که بر روی 55 هزار نفر مبتلا به این بیماری در چین انجام شده است تنها 2 درصد آنها کودک بودند)

داشتن تب لزوما بیماری را تایید نمی کند و نداشتن تب نیز ابتلا به بیماری را رد نمی کند. این به آن معنا است که بیمارانی ممکن است بدون تب باشند و یا تب بسیار خفیفی داشته باشند و بیمارانی نیز هستند که با تب بسیار بالا به مرکز درمانی مراجعه می کنند.

خیر. بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی بسته های رسیده شده از کشور چین ناقل بیماری نیستند.

خیر.  بیماری آنفولانزا یک بیماری متفاوت اگرچه به ظاهر مشابه به بیماری کووید-19 است لذا واکسن انفولانزا از کرونا پیشگیری نمی کند.

تاکنون شواهدی مبنی بر اینکه  که ثابت کند پشه ها نیز می توانند باعث انتقال این ویروس بشوند مشاهده نگردیده است.

خیر این دستگاه تنها درجه حرارت افراد را نشان می دهد و در واقع تب را می سنجد و هر کس که تب دارد لزوما” بیماری Covid-19 را ندارد و کسی هم که تب ندارد دلیل حتمی بر نداشتن بیماری نیست و دلیل انجام این کار این است که افراد بعد از تب سنجی بررسی بیشتری شوند و یا با توجه با سیستم امنیتی و قوانین آن مرکز بخواهند به جهت پیشگیری از انتقال از ورود این افراد ممانعت کنند و بیشتر احتیاط در این زمینه صورت بگیرد و بسته به آن مرگز اقدامات مختلفی صورت خواهد گرفت اما دلیل بر ایزوله شدن یا درمان شدن فرد نیست چون به عنوان دلیلی برای بیمار بودن یا نبودن فرد نیز محسوب نمی شود.

شواهدی دال بر انتقال از طریق غذا هنوز مشاهده نشده است.

خیر ویروس این بیماری ویروس متفاوتی است و هنوز واکسنی برای آن عرضه نشده است.اما اگر پزشک به افراد بنا به دلیلی مثل سن بالا یا بیماری زمینه ای تلقیح واکسنی را توصیه کرده است بایستی حتما این کار را انجام دهند،نه به خاطر بیماری Covid-19 بلکه به خاطر شرایط و بیماری های دیگر که پزشک احتمال آن را داده است.

شواهدی برای تایید این موضوع مشاهده نشده است و شاید دلیل این احتمال یا سردرگمی در بین افراد این بوده ،که این روش در سرماخوردگی ها و احتقان بینی و سینوزیت و در بهبودی این شرایط بسیار موثر بوده است اما این روش برای جلوگیری از این بیماری Covid-19 با تصور مردم مبنی بر خارج کردن ویروس از راه بینی صحت ندارد.

اینکه سیر خواص ضد میکروبی دارد ثابت شده است اما در اینکه روی این بیماری نیز موثر است یا خیر شواهدی در دست نیست.

در ابتدا این افراد باید مراقب علائم خود از جمله تب، گلو درد، سرفه‌های خشک، تنگی نفس باشند و در صورت بروز هر کدام از آنها باید مورد معاینه و بررسی قرار گیرد و حتماً به پزشک مراجعه کند.

اگر این افراد در یک مکان با فرد بیمار زندگی می‌کنند باید حداقل فاصله یک تا دو متر را رعایت کنند و ظروف غذا، حوله و تختخواب باید جدا شود. حوله و رختخواب باید به صورت مرتب شستشو شوند و آنها را با بیشترین حرارت ممکن که توصیه شده است شستشو دهند. شخص بیمار باید همواره از ماسک استفاده کند و شخص مراقب بیمار نیز باید از ماسک استفاده کند.

شستشوی لباس‌ها در ماشین لباسشویی و در دمای 60 تا 90 درجه سانتی‌گراد انجام شود و در صورت عدم در دسترس بودن آب گرم باید لباس‌ها در محلول کلرین 0.05 درصد به مدت 30 دقیقه خیس بخورند و بعد شسته شوند و در زیر نور آفتاب خشک شوند.

خیر. به همین علت سازمان بهداشت جهانی به سازمان انتقال خون توصیه کرده است که نباید به دنبال ویروس در خون بگردند. اگرچه ژن ویروس RNA در خون افراد مبتلا دیده شده است ولی اینکه وجود ویروس در خون می‌تواند افراد دیگر را آلوده کند ثابت نشده است و تنها راه انتقال همچنان قطرات تنفسی است و نه خون.

خیر. فارغ از وضعیت آب و هوا هر فرد ممکن است به بیماری کووید 19 مبتلا شود. کشورهایی که در حال حاضر دارای درجه حرارت بالا هستند نیز گزارش‌هایی از ابتلای افراد به بیماری منتشر کرده‌اند. برای مراقبت از خود باید از ماسک استفاده کرد و دستان را به‌صورت مرتب شست و از لمس چشم‌ها، دهان و بینی خودداری کرد.
منبع:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

خیر. حبس نفس به مدت 10 ثانیه بدون احساس مشکل و ناراحتی به معنی عدم ابتلا به کووید 19 نیست. شایع‌ترین علائم کووید 19 سرفه خشک، خستگی، تنگی نفس و تب است، بعضی از افراد علائم شدیدتری نیز از خود بروز می‌دهند. بهترین راه تشخیص بیماری کووید 19 تست‌های آزمایشگاهی است. نمی‌توان با انجام این تست تنفسی به این نتیجه رسید که فرد به بیماری مبتلا است یا خیر و حتی می‌تواند خطرناک باشد.
منبع:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

خیر. هوای سرد نمی‌تواند کرونا ویروس و یا هر ویروس دیگری را از بین ببرد. درجه حرارت بدن انسان معمولاً بین 36.5 تا 37 درجه سانتی‌گراد است و فارغ از دمای محیط دمای بدن انسان ثابت می‌ماند پس در نتیجه درجه حرارت محیط از ابتلا به بیماری کووید 19 پیشگیری نمی‌کند.
منبع:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

خیر. این دماسنج‌ها همان‌طور که از اسمشان پیداست دمای بدن و میزان تب را بررسی می‌کنند و نه ابتلا به ویروس را و توجه داشته باشید که افراد ممکن است به کرونا ویروس مبتلا باشند اما تب نداشته باشند زیرا بین 2 تا 10 روز طول می‌کشد تا علائم در فرد بروز کند و دچار تب شود.
منبع:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

افراد سیگاری احتمالاً بیشتر مستعد ابتلا به بیماری کووید 19 هستند. به این علت که هنگام کشیدن سیگار، انگشتان و خود سیگار ممکن است آلوده باشند و در تماس با دهان و لب‌ها هستند و در نتیجه احتمال ابتلا افزایش می‌یابد. همچنین سیگاری‌ها به‌احتمال زیاد از قبل دچار ناراحتی ریه هستند و حجم ریه‌هایشان به علت سیگار کاهش پیدا کرده است و این احتمال ابتلا به کووید 19 را افزایش می‌دهد. دیگر دخانیات مانند قلیان که از آب استفاده می‌کنند و دارای وسایل مشترک هنگام استفاده هستند مانند لوله مشترک، احتمال ابتلا به کووید 19 را افزایش می‌دهند. همچنین به علت موقعیت اجتماعی که افراد مختلف دور هم جمع می‌شوند و از قلیان استفاده می‌کنند نیز خود باعث افزایش احتمال بیماری می‌شود. همچنین موقعیت‌هایی که باعث افزایش نیاز بدن به اکسیژن می‌شود (مانند سیگار کشیدن که میزان اکسیژن خون را کم می‌کند) باعث می‌شود که بدن نتواند از اکسیژن موجود در بدن استفاده مناسبی کند و در نتیجه فرد در معرض بیماری‌های عفونی ریوی (ذات‌الریه) می‌شوند.
منبع:
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-on-smoking-and-covid-19

faq

اگر سوالی دارید از ما بپرسید

فرم ثبت سوالات شما